Φτιάξε σπιτικό τυρί με τρία υλικά με τη συνταγή της Εύας Παρακεντάκη
Όταν ήρθα στην Κρήτη ήταν το πρώτο πράγμα που ζήτησα να μάθω! ΚΑι η καλή μου πεθερούλα μου έδειξε το τυρί που λατρεύει ο κανακάρης της!
Γιατί το τυρί είναι οικογενειακή υπόθεση!
- 3 λίτρα γάλα αιγοπρόβειο
- 2 κ.γλ. αλάτι
- 2 σφηνάκια ξύδι.
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα να βράσει με το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς να μην μας πιάσει.
Τη στιγμή που παίρνει την πρώτη βράση ρίχνουμε το ξύδι.
Θα δείτε το γάλα να κόβει και με τρυπητή κουτάλα μαζεύουμε το λεγόμενο τυρόπηγμα.
Το βάζουμε σε μία τσαντίλα ή σε ένα καλαθάκι ειδικό για τυρί να στραγγίξει καλά από τον ορό. Σε 8 ώρες είναι έτοιμο για να το φάτε!
Λίγα λόγια για την Εύα
H Εύα Παρακεντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .
Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .
Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε σχολές μαγειρικής.
Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.
Που θα την βρείτε :
https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/
https://www.instagram.com/eva_parakentaki/
https://www.facebook.com/EvaInTasteland/
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.