Η σούπα του Ιπποκράτη για δυνατό ανοσοποιητικό δια χειρός Εύας Παρακεντάκη
Η σούπα του Ιπποκράτη ξαναήρθε στην επιφάνεια, από τον Αμερικάνο Dr Max Gerson. Η διάσημη διατροφή Gerson είναι ευεργετική και λέγεται ότι βοηθάει στην θεραπεία πολλών ανθρώπων, με ανίατες ασθένειες. Με τη μόνη διαφορά ότι οι Αρχαίοι δεν είχαν πατάτες και ντομάτες, τις οποίες έχει προσθέσει ο Aμερικανός γιατρός. Αυτή η συνταγή ενισχύει το ανοσοποιητικό […]Η σούπα του Ιπποκράτη ξαναήρθε στην επιφάνεια, από τον Αμερικάνο Dr Max Gerson. Η διάσημη διατροφή Gerson είναι ευεργετική και λέγεται ότι βοηθάει στην θεραπεία πολλών ανθρώπων, με ανίατες ασθένειες. Με τη μόνη διαφορά ότι οι Αρχαίοι δεν είχαν πατάτες και ντομάτες, τις οποίες έχει προσθέσει ο Aμερικανός γιατρός.
Αυτή η συνταγή ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος είναι η λύση απέναντι στη γρίπη και σε διάφορους ιούς που εμφανίζονται. Αν εμείς φροντίζουμε το σπίτι το οποίο κατοικούμε να έχει πόρτα με μεγάλη ασφάλεια, τότε ο κλέφτης δεν θα φάει την ενέργεια του να την παραβιάσει αντίθετα θα πάει κάπου που δεν χρειάζεται να κάνει ιδιαίτερη προσπάθεια. Αυτό το παράδειγμα μπορώ να φέρω για να περιγράψω πως είναι ο οργανισμός μας όταν τον θωρακίζουμε .
Το μυστικό λοιπόν του Ιπποκράτη βρισκόταν σε ρίζες και σε βολβούς.
Υλικά
- 1/2 σελινόριζα
- 1/2 ρίζα μαϊντανό
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 πράσο
- 4 ντομάτες
- 2 κρεμμύδια
- 4 πατάτες
- 1/2 μάτσο μαϊντανό
- 2 λίτρα φιλτραρισμένο νερό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο ωμό στο τέλος
Εκτέλεση
Πλένουμε όλα τα λαχανικά πολύ καλά, δεν τα αποφλοιώνουμε . Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το φιλτραρισμένο. Μαγειρεύουμε όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ποσότητα του ζωμού να μείνει μισή με σκεπασμένη κατσαρόλα .
Βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα , αφαιρούμε τις ίνες και τις φλούδες, και τα ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ.
Ανακατεύουμε τα λαχανικά με τον ζωμό και σερβίρουμε . Προσθέτουμε φρέσκο ελαιόλαδο.
Ο Δρ Gerson πίστευε ότι οι ασθενείς του έπρεπε να τρώνε αυτή τη σούπα δύο φορές την ημέρα για αποτοξίνωση.
Φωτογραφία εξώφυλλου: George DryJohn
Λίγα λόγια για την Εύα
H Εύα Παρακεντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .
Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης.
Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε σχολές μαγειρικής.
Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.
Που θα την βρείτε:
https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/
https://www.instagram.com/eva_parakentaki/
https://www.facebook.com/EvaInTasteland/