Λουκουμάδες με μόνο ΔΥΟ υλικά από την Εύα Παρακεντάκη

Ένα μείγμα με δύο υλικά και αξεπέραστη τραγανή υφή! Οι δικοί μου λουκουμάδες που δεν τους λείπει τίποτα και έχουν πορτοκαλένιο άρωμα! Υλικά για το μείγμα 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 500 γρ. πορτοκαλάδα με ανθρακικό Τηγάνισμα και επικάλυψη Καλαμποκέλαιο Πραλίνα φουντουκιού Μέλι σουσάμι καβουρδισμένο κανέλα Εκτέλεση Σε μία μπασίνα κοσκινίζουμε το αλεύρι […]

Ένα μείγμα με δύο υλικά και αξεπέραστη τραγανή υφή! Οι δικοί μου λουκουμάδες που δεν τους λείπει τίποτα και έχουν πορτοκαλένιο άρωμα!

Υλικά για το μείγμα

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 500 γρ. πορτοκαλάδα με ανθρακικό

Τηγάνισμα και επικάλυψη

  • Καλαμποκέλαιο
  • Πραλίνα φουντουκιού
  • Μέλι
  • σουσάμι καβουρδισμένο
  • κανέλα

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε την πορτοκαλάδα, ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν λείο πηχτό χυλό. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα 3 δάχτυλα καλαμποκέλαιο. Όταν κάψει παίρνουμε ένα μικρό κουταλάκι και το βουτάμε σε ένα ποτήρι παγωμένο νερό. Παίρνουμε μείγμα με το βρεγμένο κουταλάκι και το αφήνουμε να κυλήσει μέσα στο καυτό λάδι. Επαναλαμβάνουμε κάθε φορά το ίδιο. Βουτάμε το κουταλάκι στο νερό, παίρνουμε μείγμα και το αφήνουμε να κυλήσει μέσα στο καυτό λάδι. Το μισό κιλό αλεύρι βγάζει γύρω στα 100 μικρά λουκουμαδάκια. Περιχύνουμε με μέλι ή πραλίνα και βάζουμε σουσάμι και κανέλα,αναλόγως τα γούστα μας.

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης.

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

Συνταγές Μαγειρικής

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/