Το λαχταριστό γλυκό με τρία γάλατα από την Εύα Παρακεντάκη
Το δοκίμασα και σας το προτείνω. Είναι μία γλυκιά αμαρτία! Δοκιμάστε το λαχταριστό γλυκό από το Μεξικό και θα το λατρέψετε! Πάμε για ψώνια; ΥΛΙΚΑ 2 1/2 κούπες φαρίνα που φουσκώνει 1 κ.σ. baking powder 2 κούπα ζάχαρη 2/3 κούπα βούτυρο 8 βιολογικά αυγά 1 κούπα γάλα 3.5% λιπαρά 1 κούπα ζαχαρούχο γάλα 1 κούπα κρέμα […]Το δοκίμασα και σας το προτείνω. Είναι μία γλυκιά αμαρτία! Δοκιμάστε το λαχταριστό γλυκό από το Μεξικό και θα το λατρέψετε!
Πάμε για ψώνια;
ΥΛΙΚΑ
- 2 1/2 κούπες φαρίνα που φουσκώνει
- 1 κ.σ. baking powder
- 2 κούπα ζάχαρη
- 2/3 κούπα βούτυρο
- 8 βιολογικά αυγά
- 1 κούπα γάλα 3.5% λιπαρά
- 1 κούπα ζαχαρούχο γάλα
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 2 σφηνάκια ρούμι
- 1 πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
- 80 γρ. βούτυρο
- 120 γρ. ζάχαρη καστανή
- 120 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Στο μίξερ ανακατεύω βούτυρο με ζάχαρη και όταν λιώσει η ζάχαρη ρίχνω ένα ένα τα αυγά. Σε ένα μπόλ κοσκινίζω, το αλεύρι με baking powder και το αλάτι. Ρίχνω σίγα σιγά στο μείγμα του αλευριού στο μίξερ και ανακατεύω καλά. Βάζω σε ταψί στρογγυλό 20-23 εκ. και ψήνω σε 180 βαθμούς για 30-40. Αφήνω να γίνει χλιαρό το κέικ.
Ανακατεύω καλά τα γάλατα και το ρούμι και το ρίχνω σιγά σιγά πάνω στο κεϊκ ,στο οποίο έχω κάνει τρυπούλες με οδοντογλυφίδα για να τραβήξει καλύτερα το μείγμα των γαλάτων.
Παράλληλα,έχω φτιάξει και την καραμέλα όσο ψηνόταν το κέικ μου. Βάζω σε ένα τηγάνι το βούτυρο και την ζάχαρη και περιμένω λίγο να καραμελώσει αλλά το χρώμα τις καραμέλας μου να είναι χρυσαφένιο,όχι καφέ. Κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω και επιστρέφω στην φωτιά να πάρει βράση και να πήξει η καραμέλα μου. Αφήνω να κρυώσει και βάζω την επικάλυψη στο κέικ μου.
Λίγα λόγια για την Εύα
H Εύα Παρακεντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .
Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .
Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε σχολές μαγειρικής.
Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.
Που θα την βρείτε :
https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/
https://www.instagram.com/eva_parakentaki/
https://www.facebook.com/EvaInTasteland/