Μαμαδίστικο χταποδομακάρονο από την Εύα Παρακεντάκη

Χταποδομακάρονο… νηστίσιμο και μαμαδίστικο! ΥΛΙΚΑ 1 1/2 κιλό χταπόδι 1 κρεµμύδι 1 ποτήρι ελαιόλαδο 3 ώριµες ντοµάτες στον τρίφτη ½ κιλό κοφτό μακαρονάκι 1 κ.σ. πελτέ 1 δαφνόφυλλο 1 ποτήρι κόκκινο κρασί αλάτι, πιπέρι, 1 πρέζα µοσχοκάρυδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε το χταπόδι και ξεπλένουμε με ξύδι. Στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και […]

Χταποδομακάρονο… νηστίσιμο και μαμαδίστικο!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 1/2 κιλό χταπόδι
  • 1 κρεµμύδι
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 3 ώριµες ντοµάτες στον τρίφτη
  • ½ κιλό κοφτό μακαρονάκι
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι,
  • 1 πρέζα µοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το χταπόδι και ξεπλένουμε με ξύδι. Στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνουμε το κομμένο χταπόδι.Τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι,στη συνέχεια τον πελτέ και την δάφνη. Σβήνουμε με κρασί και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε μισή ώρα και στην συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και το μοσχοκάρυδο. Αλαταπιπερώνουμε  και σκεπάζουμε μέχρι να ψηθεί το χταπόδι. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε ένα λίτρο νερό και όταν πάρει βράση ρίχνουμε το μακαρονάκι. Όταν είναι όλα έτοιμα κλείνουμε τη φωτιά,σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να ησυχάσει 5 λεπτά.

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

Συνταγές Μαγειρικής

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/