Αφράτο Παστίτσιο
Συνταγή για αφράτο παστίτισο μας έδωσε ο “ΜasterChef”, Λάμπρος Βακιάρος.
Για τον κιμά:
800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από λάπα ή καπάκι 2 κ.σ. ελαιόλαδο + 3 κ.σ. 2 μεσαία κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες) 2 κ.σ. πελτέ τομάτας 1/2 κούπα γλυκό, σαμιώτικο κρασί 1 συσκευασία τομάτα κονκασέ 1 κούπα ζωμό κότας/λαχανικών ή νερό 1 ξυλάκι κανέλας 2 φύλλα δάφνης 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι 1 αυγό + 2 ασπράδια Αλάτι – πιπέρι
Για την αφράτη μπεσαμέλ:
1 μικρό κρεμμύδι (καθαρισμένο) 3 γαρύφαλλα 1 φύλλο δάφνης 1 σκελίδα σκόρδο 5 κούπες γάλα 1/2 κούπα βούτυρο αγελαδινό 1 κούπα αλεύρι 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο (τριμμένο) 1 + 1/3 κούπας κασέρι ή γραβιέρα (τριμμένη) 1 αυγό + 2 κρόκους Αλάτι – πιπέρι
Για τα μακαρόνια και τη σύνθεση: 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο 4/5 κούπας γιαούρτι στραγγιστό 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κούπα κασέρι ή γραβιέρα + 1/2 κούπα Τριμμένη φρυγανιά για το ταψί και για το πασπάλισμα Αλάτι – πιπέρι
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.