Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα blue cheese από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Υλικά για 4 μερίδες                                                                 2 μεγάλα ψαρονέφρια (συνολικά 800 γρ.) 2 κουτ. σούπας βούτυρο 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα 1 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου ΔΡΙΣΚΑΣ 2 κουτ. σούπας αλεύρι 400 ml χλιαρό γάλα 50 γρ. τριμμένο blue cheese 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο ΜΠΑΧΑΡ 1 ματσάκι τρυφερή ρόκα αλάτι, πιπέρι Κόψτε τα […]

Υλικά για 4 μερίδες                                                                

2 μεγάλα ψαρονέφρια (συνολικά 800 γρ.)

2 κουτ. σούπας βούτυρο

1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα

1 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου ΔΡΙΣΚΑΣ

2 κουτ. σούπας αλεύρι

400 ml χλιαρό γάλα

50 γρ. τριμμένο blue cheese

1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο ΜΠΑΧΑΡ

1 ματσάκι τρυφερή ρόκα

αλάτι, πιπέρι

Κόψτε τα ψαρονέφρια σε φέτες, ραντίστε τα με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε τα και ψήστε τα σε αντικολλητικό σκεύος (τηγάνι ή σχάρα) στην εστία. Ετοιμάστε την σάλτσα: Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο στο βούτυρο και ρίξτε το αλεύρι. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και ρίξτε το γάλα ανακατεύοντας. Προσθέστε τον μαραθόσπορο, αλάτι και πιπέρι. Βράστε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε το blue cheese, ανακατέψτε και σερβίρετε με το ψαρονέφρι. Πασπαλίστε με την ρόκα.

Πηγή: gefsisfysi.gr