Ταλιατέλες με φινόκιο και τόνο: το… magic touch της μαραθόριζας
Ταλιατέλες με τραγανό φινόκιο , τρυφερό τόνο και αρωματικό λεμόνιΈνα εύκολο, γρήγορο και υγιεινό πιάτο. Όσοι είστε λάτρεις της pasta και του τόνου μάλλον έχετε βρει μια συνταγή που θα αγαπήσετε και θα φτιάχνετε συχνά.
Υλικά για ταλιατέλλες με φινόκιο και τόνο για 2 άτομα
1 μέτριο φινοκιο σε φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σφηνάκι ούζο ή ρακή ή τσίπουρο ή μισό ποτήρι λευκό κρασί
300 γρ. ταλιατέλες ή όποιο άλλο ζυμαρικό θέλετε
200 γρ. τόνος σε νερό από βάζο ή κονσέρβα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζετε σε μιά κατσαρόλα νερό για να βράσετε τα μακαρόνια. Όταν πάρει βράση ρίξτε τα ζυμαρικά αφού πρώτα ρίξετε μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Αφήστε τα να βράσουν 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι συνηθίζετε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το φινόκιο και τα κρεμμυδάκια, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε διαρκώς για να σοταριστούν ελαφρά και να μαλακώσουν. Σβήνετε με το αλκοόλ και ανακατεύετε, προσθέτετε τον τόνο, χωρίς όμως να τον θρυμματίσετε, είναι ωραίο να υπάρχουν κομμάτια του ψαριού για να τα καταλαβαίνετε στη γεύση. Βγάλτε με μια πιρούνα τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα που βράζουν και ρίξτε τα στο τηγάνι που έχετε τον τόνο. Καλό είναι να πάρετε και λίγο από το νερό τους μαζί. Ανακατέψτε καλά τα μακαρόνια με τη σάλτσα του τόνου μέσα στο τηγάνι για 1 περίπου λεπτό. τονος στο πιατο Βάλτε το φαγητό σε πιάτο, ρίξτε λίγο ξύσμα λεμονιού κι αν θέλετε και μερικές σταγόνες από το χυμό του, ταιριάζει τόσο πολύ…