Το «βαρετό» Χριστουγεννιάτικο γεύμα που επιλέγει ο βασιλιάς Κάρολος – Πρώην σεφ αποκαλύπτει

Πρώην σεφ του Μπάκιγχαμ περιγράφει λεπτομερώς το «βαρετό» μεσημεριανό γεύμα των Χριστουγέννων που τρώει κάθε χρόνο ο Βασιλιάς Κάρολος

Ο πρώην σεφ της βασιλικής οικογένειας, Ντάρεν ΜακΓκρέιντι αποκαλύπτει ότι η βασιλική οικογένεια τρώει το ίδιο βαρετό και καθόλου…ανατρεπτικό χριστουγεννιάτικο γεύμα κάθε χρόνο. Ο 61χρονος σεφ του Νότιγχαμσάιρ που κάποτε μαγείρευε για μέλη της μοναρχίας, συμπεριλαμβανομένης της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, είπε ότι η οικογένεια μένει πιστή στην εορταστική παράδοση.

Μιλώντας στο περιοδικό OK, ο «γκουρού» των γεύσεων αποκάλυψε λεπτομέρειες για το πώς μοιάζει ένα τυπικό χριστουγεννιάτικο δείπνο για τους βασιλείς, το οποίο είναι πανομοιότυπο με το πολυαγαπημένο γεύμα που απολαμβάνουν στο σπίτι πολλοί Βρετανοί.«Ήταν το ίδιο γεύμα κάθε χρόνο. Ήταν πραγματικά βαρετά στις γιορτές. Δεν έκαναν χοιρινό ή κάτι άλλο, μόνο παραδοσιακές γαλοπούλες.

«Κάναμε τρεις γαλοπούλες για τη βασίλισσα και την οικογένειά της στη βασιλική τραπεζαρία, μία για τον παιδικό σταθμό και μετά περισσότερες για τα 100 περίπου μέλη του προσωπικού, έτσι όλοι είχαν ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα». Όπως είπε η παραδοσιακή γαλοπούλα είναι η κύρια επιλογή και συνοδεύεται από πουρέ ή ψητή πατάτα και γέμιση κάστανο ή φασκόμηλο και κρεμμύδι.Επιπλέον, αναμένονται δύο σος από κράνμπερι ή ψωμί, καθώς και λαχανικά, λαχανάκια Βρυξελλών, καρότα και ψητό παστινάκι. Η γευστική παράδοση συνεχίζεται με ένα σπιτικό επιδόρπιο, χριστουγεννιάτικη πουτίγκα με κονιάκ. Σύμφωνα με τον Ντάρεν, η πουτίγκα σερβίρεται μετά το χριστουγεννιάτικο δείπνο και μεταφέρεται στην τραπεζαρία από τον οικονόμο του παλατιού ζεστή και «φλεγόμενη».
Ο βασιλιάς Κάρολος αναμένεται να ηγηθεί των Χριστουγεννιάτικων εορτασμών του παλατιού για δεύτερη φορά μετά τον θάνατο της μητέρας του πέρυσι. Αν και ο γιος της είναι πιθανό να αλλάξει λίγο τα πράγματα, προσθέτοντας τη δική του προσωπική πινελιά, η Βασίλισσα επέλεγε ένα κλασικό κοκτέιλ τζιν και dubonnet και ένα ποτήρι Gewürztraminer – ένα γερμανικό λευκό κρασί.

Η μεγάλη μέρα συνήθως ξεκινάει με τον μονάρχη να απολαμβάνει ένα πλούσιο πρωινό, προτού συγκεντρωθεί όλη η οικογένεια για να κατευθυνθεί στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής για τη λειτουργία στις 11 το πρωί. Οι βασιλείς θα δειπνήσουν με λιχουδιές όπως βοδινή γλώσσα βοδιού και γεμιστό χοιρινό, αλλά το κλασικό χριστουγεννιάτικο δείπνο εξακολουθεί να τηρείται με τους βασιλείς να τρώνε ψητή γαλοπούλα με όλα τα συναφή.

Μετά το μεσημεριανό γεύμα η οικογένεια συγκεντρώνεται για να παρακολουθήσει το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του μονάρχη στην τηλεόραση, ενώ στο τέλος της ημέρας το προσωπικό του παλατιού ξεκουράζεται σε μια βραδιά με ντίσκο και ποτά για το υπόλοιπο της νύχτας.

Όσο για την παραμονή των Χριστουγέννων, το επίσημο δείπνο συνήθως γίνεται στην εξοχική κατοικία τους στο Sandringham του Norfolk, όπου οι βασιλείς ταξιδεύουν για την εορταστική περίοδο. Στο αχανές κτήμα θα σπεύσουν για να δειπνήσουν με τον βασιλιά Κάρολο, ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, και η ανιψιά του Ζάρα Φίλιπς, με τον σύζυγό της Μάικ Τίνταλ. Το επιδόρπιο περιλαμβάνει συχνά σοκολάτα, η οποία ήταν το αγαπημένο γλυκό της αείμνηστης βασίλισσας. Αλλά με τον βασιλιά Κάρολο στο τιμόνι φέτος, θα μπορούσε να υπάρξει ένα νέο εορταστικό γλυκό στον ορίζοντα.

newsbomb.gr