«Θα γίνουμε αθάνατοι μέχρι το 2030»- Τι προβλέπει πρώην μηχανικός της Google
Η αθανασία θα είναι εφικτή μέχρι το 2030 οραματίζεται πρώην μηχανικός της Google, σε μία αφιλεγόμενη πρόβλεψη για το μέλλον της ανθρωπότηταςΗ αθανασία ήταν όνειρο των ανθρώπων από την αυγή του χρόνου. Οι άνθρωποι πάντα γοητεύονταν από την προοπτική να «ξεγελάσουν» το θάνατο, γεγονός που αντανακλάται στα επιστημονικά αρχεία, τη μυθολογία και τη λαογραφία τουλάχιστον από την αρχαία Αίγυπτο.
Τώρα, ο Ρέι Κούρτσβαιλ Αμερικανός συγγραφέας, επιστήμονας υπολογιστών, εφευρέτης, και μελλοντολόγος, ο οποίος εργάστηκε στην Google, ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι θα πετύχουν την αθανασία μέχρι το 2030. Μίλησε στο κανάλι Adagio του YouTube, τονίζοντας την επέκταση στη γενετική, τη νανοτεχνολογία και τη ρομποτική, η οποία πιστεύει ότι θα οδηγήσει σε «νανορομπότ» που θα αντιστρέφουν την ηλικία.
Αυτά τα μικροσκοπικά ρομπότ θα επιδιορθώσουν τα κατεστραμμένα κύτταρα και τους ιστούς που φθείρονται καθώς το σώμα γερνάει και θα μας προσφέρουν ανοσία σε ασθένειες όπως ο καρκίνος. Οι προβλέψεις ότι ένα τέτοιο κατόρθωμα θα είναι εφικτό μέχρι το 2030 έχουν αντιμετωπιστεί με ενθουσιασμό και σκεπτικισμό, καθώς η θεραπεία όλων των θανατηφόρων ασθενειών φαίνεται απρόσιτη, σημειώνει η Daily Mail.
Ο 75χρονος πρώην μηχανικός της Google, ο οποίος έλαβε το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνολογίας το 1999 και εισήχθη στο National Inventors Hall of Fame το 2002, έκανε αυτή τη συγκλονιστική πρόβλεψη —και πολλές άλλες— τις τελευταίες δεκαετίες. Τα σχόλιά του για την αθανασία επανεμφανίστηκαν σε μια σειρά δύο μερών στο YouTube, καθώς πλησιάζει η μοιραία ημερομηνία. Ο πρώην μηχανικός της Google πιστεύει ότι η τεχνολογία πρόκειται να γίνει τόσο ισχυρή που θα βοηθήσει τους ανθρώπους να ζουν για πάντα, σε αυτό που είναι γνωστό ως «μοναδικότητα».
Είπε ότι οι μηχανές μας κάνουν ήδη πιο έξυπνους και η σύνδεσή τους με τον νεοφλοιό μας θα βοηθήσει τους ανθρώπους να σκεφτούν πιο έξυπνα. Σε αντίθεση με τους φόβους ορισμένων, πιστεύει ότι η εμφύτευση υπολογιστών στον εγκέφαλό μας θα μας βελτιώσει. «Θα αποκτήσουμε περισσότερο νεοφλοιό, θα είμαστε πιο αστείοι, θα είμαστε καλύτεροι στη μουσική. Θα είμαστε πιο σέξι», είπε.Αντί για ένα όραμα για το μέλλον όπου οι μηχανές κυριαρχούν στην ανθρωπότητα, πιστεύει ότι θα δημιουργήσουμε μια σύνθεση ανθρώπου-μηχανής που θα μας κάνει καλύτερους.
Τα νέα βίντεο τα οποία συγκέντρωσαν συνολικά 87.000 περισσότερες προβολές, επανεξετάζουν τους ισχυρισμούς που έκανε ο Κουρτσβάιλ στο βιβλίο του 2005, με τίτλο «The Singularity Is Near», στο οποίο προέβλεπε ότι η τεχνολογία θα επιτρέψει στους ανθρώπους να πετύχουν την αιώνια ζωή μέχρι το 2030. «Το 2029 είναι η σταθερή ημερομηνία που έχω προβλέψει για το πότε μια τεχνητή νοημοσύνη θα περάσει ένα έγκυρο τεστ [Άλαν] Tούρινγκ», είπε στο Futurism το 2017 – αναφερόμενος σε πειράματα που προκαλούν τους υπολογιστές να σκέφτονται όπως εμείς – «και επομένως να επιτυγχάνουν ανθρώπινα επίπεδα νοημοσύνης. ”
Ο Kουρτσβάιλ προσλήφθηκε από την Google το 2012 για να «δουλέψει σε νέα έργα που περιλαμβάνουν μηχανική εκμάθηση και επεξεργασία γλώσσας», αλλά προέβλεπε τις τεχνολογικές εξελίξεις πολύ πριν. Το 1990, προέβλεψε ότι ο καλύτερος σκακιστής του κόσμου θα έχανε από έναν υπολογιστή μέχρι το 2000, και αυτό συνέβη το 1997 όταν ο Deep Blue κέρδισε τον Γκάρι Κασπάροφ. Ο ίδιος έκανε μια άλλη εκπληκτική πρόβλεψη το 1999: είπε ότι μέχρι το 2023 ένας φορητός υπολογιστής αξίας 1.000 δολαρίων θα έχει την υπολογιστική ισχύ και την ικανότητα αποθήκευσης του ανθρώπινου εγκεφάλου.
Στην πραγματικότητα, το 2010 ο επιστήμονας ισχυρίστηκε σε μια έκθεση που συνέταξε ο ίδιος (προφανώς λειτουργούσε και ως ο δικός του έλεγχος δεδομένων) ότι πέτυχε ποσοστό ακρίβειας 86% με 147 προβλέψεις που έκανε τη δεκαετία του 1990.
Μεταξύ μιας μεγάλης λίστας, προέβλεψε με ακρίβεια ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να σχεδιάζουν τα δικά τους ρούχα με ακριβείς μετρήσεις και απαιτήσεις στυλ από τους οικιακούς υπολογιστές τους μέχρι το 1999, ότι ο καλύτερος σκακιστής του κόσμου θα έχανε από υπολογιστή μέχρι το 2000, ότι οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούσαν κυρίως φορητούς υπολογιστές, σε ένα ευρύ φάσμα μεγεθών και σχημάτων, έως το 2009· και ότι η πλειονότητα του κόσμου θα έχει ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο υψηλού εύρους ζώνης ανά πάσα στιγμή μέχρι το 2010.
Oι δισεκατομμυριούχοι της Σίλικον Βάλεϊ σημειωτέον, συμπεριλαμβανομένων των Πιτερ Τίελ και Τζεφ Μπέζος, έβαλαν πολλά χρήματα στις προβλέψεις του, αφιερώνοντας τη σταδιοδρομία τους στην ανάπτυξη τεχνολογίας που θα επιτρέψει στους ανθρώπους να ζήσουν εκατοντάδες χρόνια.