search-button
cross-out

Σοφία Μπεκατώρου: Με παρενόχλησε σεξουαλικά Ολυμπιονίκης όταν ήμουν 16 ετών

Σε άλλη μια αποκάλυψη για περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος της προχωρά η Σοφία Μπεκατώρου
Σοφία Μπεκατώρου: Με παρενόχλησε σεξουαλικά Ολυμπιονίκης όταν ήμουν 16 ετών

Σε νέα αποκάλυψη για περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος της προχώρησε η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου υποστηρίζοντας ότι αυτό συνέβη σε ηλικία 16 ετών και δράστης ήταν ένας άλλος Ολυμπιονίκης.

Μιλώντας στα ΝΕΑ η Σοφία Μπεκατώρου από την οποία ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις για το ελληνικό «metoo» όταν βρήκε το σθένος να εξομολογηθεί την κακοποίηση που υπέστη από παράγοντας της ομοσπονδίας της ιστιοπλοϊάς, περιγράφει τι συνέβη κληθείσα να αναφέρει ένα παράδειγμα της εποχής που ήταν αθλήτρια και το οποίο το άφησε πίσω αλλά τώρα το αναγνωρίζει ως βία.

«Ναι (σ.σ. είχα αντιμετωπίσει σεξουαλική παρενόχληση ως παιδί) από πολύ μεγάλο αθλητή, ολυμπιονίκη όταν ήμουν 16 ετών ο οποίος ευτυχώς άκουσε το όχι που του είπα» λέει αρχικά η Σοφία Μπεκατώρου και προσθέτει:

«Το έχω καταθέσει στον εισαγγελέα, αλλά είναι δευτερευούσης σημασίας σε σχέση με αυτό που συνέβη από παράγοντα. Ήταν Σεπτέμβριος, κάναμε προπόνηση στον Πειραιά και επειδή φυσούσε πάρα πολύ δεν μπορούσαμε να βγούμε με σκάφος. Εκείνος είχε ένα τζετ σκι και μου πρότεινε να πάμε να δούμε τον καιρό. Δέχτηκα. Κάποια στιγμή βγάζει το τζετ σκι από την πίσω πλευρά της Μαρίνας Ζέας, προσποιούμενος ότι θέλοει να φτιάξει κάτι, με ρίχνει πάνω στο τζετ σκι – υπ’ όψιν ήταν 100 κιλά – και με κοιτάζει. Του λέω «τι κάνεις;». Μου απάντησε «έλα τώρα, δεν θέλεις;». Του απάντησα «όχι» και εκείνος με άφησε και επιστρέψαμε πίσω».

Η Σοφία Μπεκατώρου εξομολογείται ότι περιέγραψε το σκηνικό στον πατέρα της ο οποίος, όπως λέει, της απάντησε «Έλα ρε Σοφία, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο αυτός ο άνθρωπος ήθελε κάτι ερωτικό από σένα. Από αυτόν έχεις να μάθεις πολλά, συνέχισε».

«Φυσικά ο πατέρας μου δεν ήθελε να με θέσει σε κίνδυνο. Απλώς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι το παιδί του που ήταν 16 ετών, κάποιος άλλος το έβλεπε ως γυναίκα» συμπληρώνει η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας.

«Κρίνοντας από τον ίδιο αδυνατούσε να φανταστεί ότι ένας άνθρωπος πολύ μεγαλύτερος από μένα θα μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο» καταλήγει η Σοφία Μπεκατώρου.

Η πρώτη αποκάλυψη
Η Σοφία Μπεκατώρου είχε προκαλέσει σάλο τον Ιανουάριο όταν στη διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», που διοργάνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού, η Σοφία Μπεκατώρου περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε.

«Του είπα όχι, του επανέλαβα ότι δεν θέλω να προχωρήσω και εκείνος με ψεύτικα γλυκόλογα έλεγε ότι δεν είναι τίποτα, κάνοντας χιούμορ. Έλεγε ότι θα σταματήσει αν δεν το θέλω, όμως δεν σταμάτησε ό,τι κι αν του έλεγα. Κλαμένη και ντροπιασμένη, έφυγα από το δωμάτιο όταν αυτός ολοκλήρωσε και σηκώθηκε από πάνω μου. Γύρισα στο δωμάτιό μου, όπου η συναθλήτριά μου κοιμόταν ανυποψίαστη.

Έκανα μπάνιο, ένιωθα βρώμικη, εξαντλημένη, ταπεινωμένη και ανίκανη να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου. Ενώ είχαμε μόλις αποκτήσει το δικαίωμα στο όνειρο με την Αιμιλία, αν εγώ μιλούσα για ό,τι μου συνέβη, μπορεί αυτό να κατέρρεε. Δεν μπορούσα να διαχειριστώ αυτό το συναίσθημα και δεν μπορούσα να το μοιραστώ με την ομάδα μου, γιατί μπορεί να μας δίχαζε. Η ομάδα μας, που συμπεριλάμβανε και την ανδρική, βρισκόταν πάντα σε ένα λεπτό σχοινί ισορροπίας και δεν υπήρχαν δυνατοί δεσμοί που θα μπορούσαν να με κάνουν να μιλήσω ανοιχτά.

Στο μικρό και αθώο μυαλό μου η μόνη λύση ήταν να σιωπήσω και να κάνω ότι δε συνέβη τίποτα. Έκλαψα πολύ και όταν ξύπνησα άρχισα μία παράσταση που έληξε μέχρι και πριν από λίγο καιρό. Με πολλή δουλειά, θεραπεία και ανάλυση κατάφερα να αναλάβω το βάρος της ευθύνης μου, το να μην μιλήσω τότε, ώστε να απομακρυνθεί αυτός ο παράγοντας εκτός αθλητικών χώρων. Αυτός ο μισάνθρωπος, που δεν είχε όρια, εκμεταλλεύτηκε καταστάσεις, τη συναισθηματική μου ευφορία και την προσήλωση στον στόχο μου. Εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία της ομάδας μας, γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχε μεγάλη συνοχή και δύναμη, τη θεσμική του θέση, ώστε να ικανοποιήσει το αρρωστημένο του ένστικτο».

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Κανείς δεν ξέχασε τον Στάθη και τον Μάριο-Ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνιας στα αποκαλυπτήρια του συγκλονιστικού  Μνημείο  για τους δυο ήρωες πιλότους
Videos

Κανείς δεν ξέχασε τον Στάθη και τον Μάριο-Ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνιας στα αποκαλυπτήρια του συγκλονιστικού Μνημείο για τους δυο ήρωες πιλότους

Καθηγητής ζητά να κριθεί αντισυνταγματικό και παράνομο το επίθετο «Ντε Γκρες» – Η προσφυγή στο ΣτΕ και τα νομικά επιχειρήματα
Ελλάδα

Καθηγητής ζητά να κριθεί αντισυνταγματικό και παράνομο το επίθετο «Ντε Γκρες» – Η προσφυγή στο ΣτΕ και τα νομικά επιχειρήματα

Κύμη: 16χρονος κατήγγειλε πως δέχθηκε άγρια επίθεση από δύο συνομήλικούς του
Ελλάδα

Κύμη: 16χρονος κατήγγειλε πως δέχθηκε άγρια επίθεση από δύο συνομήλικούς του

Θεσσαλονίκη: Ένας θάνατος χαρίζει έξι ζωές – Δωρεά οργάνων 46χρονου: Η συγκινητική ανακοίνωση του Ιπποκρατείου
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ένας θάνατος χαρίζει έξι ζωές – Δωρεά οργάνων 46χρονου: Η συγκινητική ανακοίνωση του Ιπποκρατείου

Στο νέο BIG BROTHER όλα αλλάζουν!
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Στο νέο BIG BROTHER όλα αλλάζουν!

Ειρήνη Μουρτζούκου: «Ήταν πάντα ύποπτη» λέει η θεία του Παναγιωτάκη κι αφήνει αιχμές για τη σχέση της 24χρονης με την μητέρα του παιδιού – «Είναι μαζί και το κρύβουν»
Ελλάδα

Ειρήνη Μουρτζούκου: «Ήταν πάντα ύποπτη» λέει η θεία του Παναγιωτάκη κι αφήνει αιχμές για τη σχέση της 24χρονης με την μητέρα του παιδιού – «Είναι μαζί και το κρύβουν»

Δολοφονία ταξιτζή στην Θεσσαλονίκη: O εισαγγελέας «δείχνει» ως αυτουργό τη σύζυγο και ως συνεργό την 22χρονη  κόρη τους – «Η μητέρα μου, κατέστρεψε τη ζωή μου»
Ελλάδα

Δολοφονία ταξιτζή στην Θεσσαλονίκη: O εισαγγελέας «δείχνει» ως αυτουργό τη σύζυγο και ως συνεργό την 22χρονη κόρη τους – «Η μητέρα μου, κατέστρεψε τη ζωή μου»

Σήμερα 21 Μαρτίου εορτάζει ο Άγιος Ιάκωβος ο Ομολογητής
Ελλάδα

Σήμερα 21 Μαρτίου εορτάζει ο Άγιος Ιάκωβος ο Ομολογητής

zinapost.gr