search-button
cross-out

Χειροπέδες για πορνογραφία ανηλίκων σε 58χρονο

Κατηγορείται πως κατείχε βίντεο με σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων
Χειροπέδες για πορνογραφία ανηλίκων σε 58χρονο

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όπως γράφει ο Νίκος Τσιλιπουνιδάκης στην εφημερίδα «Political»κατάφερε να περάσει χειροπέδες στον κατηγορούμενο, καθώς φέρεται να διακινούσε μέσω του Διαδικτύου πορνογραφικό υλικό, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη 20χρονου και ενός 71χρονου σε περιοχή της Κρήτης, επίσης για πορνογραφία ανηλίκων.

Η υπόθεση αυτή έχει απασχολήσει και υπηρεσίες από άλλες χώρες, καθώς εντοπίστηκαν «ίχνη» σε διαδικτυακούς τόπους του εξωτερικού που εμπλέκουν τον 58χρονο. Οι αξιωματικοί ακολουθήσαν τα ηλεκτρονικά «ίχνη» και έφθασαν στον 58χρονο, ο οποίος προς έκπληξή τους… ήταν αρκετά γνωστός τους.

Ο 58χρονος που συνελήφθη κυκλοφορούσε ελεύθερος στην περιοχή της Λέρου και είχε απασχολήσει και στο παρελθόν για τα ίδια αδικήματα. Κατά την έρευνα στο σπίτι του και σε ψηφιακά μέσα που βρέθηκαν στην οικία του εντοπίστηκε πλήθος φωτογραφιών και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Οι αξιωματικοί προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τώρα από τα βίντεο και τις φωτογραφίες τα στοιχεία των θυμάτων.
Όλα τα στοιχεία που είχαν συλλέξει οι αξιωματικοί της Δίωξης τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ από την επακόλουθη ενδελεχή και εμπεριστατωμένη ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα και κατόπιν επικοινωνίας με παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και ο τόπος διαμονής των τριών εμπλεκομένων ατόμων.

Ακολούθησαν έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες των κατηγορούμενων σε Λέρο και Κρήτη, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 κινητά τηλέφωνα και 2 usb sticks. Μάλιστα, από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα κατασχεμένα πειστήρια από την οικία του 58χρονου βρέθηκαν σε αυτά πλήθος φωτογραφιών και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, λόγος για τον οποίο ο 58χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, απ’ όπου παραπέμφθηκε σε ανάκριση και ακολούθως προφυλακίστηκε. Αποδείχθηκε ότι αυτός είναι που ήρθε σε επικοινωνία με τον αλλοδαπό ανήλικο.
Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των άλλων κατηγορούμενων υποβλήθηκαν στην αρμόδια
εισαγγελική αρχή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

paraskhnio.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr