Χαλκιδική: Φώναξαν την αστυνομία για να διώξουν 10χρονη από σχολείο – Δεν «χωράει» στην τάξη

Τι λέει ο πατέρας της μαθήτριας

Οργή προκαλεί η καταγγελία που έρχεται από την Χαλκιδική, με θύμα ένα 10χρονο κορίτσι. Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης αποφάσισε να διώξει τη 10χρονη από το σχολείο τα Σήμαντρα Χαλκιδικής ούτως ώστε να μην δημιουργήσει δεύτερο τμήμα στην Ε’ τάξη του Δημοτικού.

Το κορίτσι καλείται να πάει σχολείο στην Πορταριά που, όπως καταγγέλλει η οικογένειά της, είναι αρκετά χιλιόμετρα μακριά και δεν υπάρχει η δυνατότητα να συμβεί αυτό.

Επιπλέον, ο πατέρας της, σημειώνει ότι τη δεύτερη ημέρα μετά τον αγιασμό, κι ενώ τους ανακοινώθηκε η εντολή να πάει το παιδί σχολείο στην Πορταριά, οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν και από το σχολείο κάλεσαν στην αστυνομία για… επιβληθεί της κατάστασης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο πατέρας του 10χρονου κοριτσιού, δήλωσε πως «το κατάλαβε ότι η αστυνομία είχε έρθει για αυτήν. Την κάλεσε ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εμένα με πήρε τηλέφωνο η διευθύντρια του σχολείου. Το παιδί μου φοβόταν πολύ. Ευτυχώς και η διευθύντρια και η αστυνομία αρνήθηκαν να την διώξουν. Είπαν στο παιδί να πάρει το λεωφορείο και να πάει στο άλλο σχολείο».

Από την πλευρά της, η Μαρία Τασοπούλου, εκπαιδευτικό μέλος το Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, δήλωσε σοκαρισμένη από το περιστατικό και υποστήριξε πως «η ευθύνη ξεκινάει από την κυβέρνηση και από το υπουργείου που έχει δώσει αυτή την εντολή. Η εφαρμογή της εντολής από τον προϊστάμενο ξεπερνάει τα όρια της αυστηρότητας». Είπε μάλιστα πως στην Χαλκιδική έγινε παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που υπάρχουν στο εκπαιδευτικό τομέα.

news.gr