search-button
cross-out

Βόμβα: O «Άλλος Άνθρωπος» του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου ελέγχεται για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» – Τι απαντούν εθελοντές της Κοινωνικής Κουζίνας

Ο άνθρωπος ο οποίος έλαβε τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας,βρίσκεται αντιμέτωπος με το «γράμμα του νόμου»
Βόμβα: O «Άλλος Άνθρωπος» του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου ελέγχεται για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» – Τι απαντούν εθελοντές της Κοινωνικής Κουζίνας

Σαν βόμβα έπεσε το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες» για τον ιδρυτή της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.

Ο άνθρωπος ο οποίος έλαβε τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την κοινωνική του δράση και την προσφορά του στον συνάνθρωπο, βρίσκεται αντιμέτωπος με το «γράμμα του νόμου».

Στο έγγραφο που έχει στην κατοχή του το Newpost γίνεται γνωστό ότι «Ο Άλλος Άνθρωπος», η μητέρα και ο κουμπάρος του «συγκρότησαν ομάδα με διαρκή εγκληματική δράση και έπεισαν μεγάλο αριθμό προσώπων να διαθέσουν χρήματα […] τα οποία αποκόμισαν οι ίδιοι μέσω εταιρειών τυχερών παιγνίων». Μάλιστα γίνεται λόγος για ποσό άνω των 600.000 ευρώ, «τα οποία δεν δαπανήθηκαν για κοινωνικό σκοπό» και οι τρεις προαναφερθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον νόμο.

Την ώρα που ο κόσμος του εθελοντισμού βρίσκεται σε αναταραχή και τα social media «βράζουν», εθελοντές της Κουζίνας μιλούν στο Newpost, αντικρούοντας όσα αναγράφονται στο επίμαχο έγγραφο.

«Είμαστε Άλλοι Άνθρωποι – Δεν είμαστε ΜΚΟ»

Είμαστε παντού, όπου και όποτε μας έχουν ανάγκη. Από τη Θράκη μέχρι τον Έβρο κι από τη Σμύρνη μέχρι την Παλαιστίνη. Δεν είμαστε ΜΚΟ, δεν έχουμε νομική μορφή. Βγαίνουμε μπροστά με το πρόσωπό μας και με το πρόσωπο του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου. Δεν έχουμε καταχραστεί ούτε ένα ευρώ από δωρεές. Έχουμε βάλει ουκ ολίγες φορές από την τσέπη μας χρήματα για να μπει φαγητό στα καζάνια, για να αγοραστούν φιάλες υγραερίου και για να γίνει η μεταφορά του.

Είμαστε Άλλοι Άνθρωποι και κάπως πρέπει να δικαιολογούμε τις δωρεές που δεχόμαστε. Σε εκατοντάδες περιπτώσεις χρειαζόμασταν μετρητά πάνω από το εκάστοτε όριο ανάληψης. Εκεί έγκειται και η… σχέση μας με τον τζόγο!

Έχουμε μπει σε κατάστημα τυχερών παιγνίων και μάλιστα σε ένα, πολύ συγκεκριμένο: «Κάναμε αγορά» 1000 ευρώ και ανάληψη του ίδιου ποσού. Είχαμε ένα ATM με λίγο μεγαλύτερο όριο αναλήψεων για χρήματα που, επαναλαμβάνουμε, χρειαζόμασταν άμεσα σε μετρητά.

Επιπροσθέτως, θα θέλαμε να τονίσουμε πως οι έλεγχοι που θα συνεχιστούν, θα αναδείξουν εμφατικά την αλήθεια: Τα ετήσια έξοδά μας είναι 70.000 ευρώ το χρόνο, χωρίς να υπολογίσουμε τα έξοδα εισιτηρίων και τα έξοδα διαμονής σε ξενοδοχεία (βλ. Ουκρανία – «Εκστρατεία» 100 ατόμων).

«Είμαστε ένοχοι»

Ναι, οι Ελεγκτικές Αρχές έχουν ένα δίκαιο: Δεν αποδώσαμε ΦΠΑ για χρήματα τα οποία μας πρόσφεραν οι δωρητές μας. Ποτέ όμως δεν λάβαμε κάποια κρατική χορηγία. Ποτέ ο Έλληνας φορολογόμενος δεν πλήρωσαμε για την Κουζίνα μας.

Παρά τη νέα περιπέτεια, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή, στο πλευρό του δοκιμαζόμενου συνανθρώπου μας. Με το ίδιο καθαρό πρόσωπο θα του αναφέρουμε από αύριο πως ανήκουμε στην Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος». Με το ίδιο πείσμα θα βρισκόμαστε ταυτόχρονα στην ορεινή Αρκαδία, στην Εύβοια και στη Θεσσαλία, βοηθώντας πυρόπληκτους και πλημμυροπαθείς.

Με την ίδια δύναμη θα μαγειρεύουμε καθημερινά στον Κεραμεικό, στα Πατήσια, στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη και στη Σητεία καθημερινά, για όποιον δεν διαθέτει τα προς το ζειν μα και για όσους χρειάζονται έναν άνθρωπο για να μιλήσουν.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος

Ο άλλος άνθρωπος είναι η πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης που ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος στην Αθήνα το 2011. Το κάνει ακόμη και σήμερα και μάλιστα έχει επηρεάσει πολύ κόσμο ο οποίος έχει φτιάξει πλέον τις δικές του κουζίνες και μαγειρεύει σε πλατείες και event.

Μέσω της “κοινωνικής κουζίνας” η ομάδα “Ο Άλλος Άνθρωπος” μαγειρεύει φαγητό σε δημόσιους χώρους εξυπηρετώντας καθημερινά τις ανάγκες 3.000 Αθηναίων.

newpost.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr