«Το τέρας κυκλοφορεί ανάμεσα στα παιδιά μας» – Ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων του Νίκου Σειραγάκη
«Είχαμε πιστέψει ότι ο εφιάλτης μας τελείωσε, αλλά κάναμε λάθος. Αυτό το κτήνος μάς κατέστρεψε», ανέφερε η μητέρα ενός από τα ανήλικα θύματα του προπονητήΣυγγενείς θυμάτων του Νίκου Σειραγάκη, που είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων, ξεσπούν κατά της απόφασης για την αποφυλάκισή του.
«Είχαμε πιστέψει ότι ο εφιάλτης μας τελείωσε, αλλά κάναμε λάθος. Η πληγή άνοιξε πάλι. Αυτό το κτήνος μάς κατέστρεψε. Εμείς εμπιστευτήκαμε τη Δικαιοσύνη και προδοθήκαμε». Δεν μπορεί να συγκρατήσει την οργή της για την αποφυλάκιση του παιδεραστή Νίκου Σειραγάκη, μιλώντας στη Realnews, η 56χρονη Ευαγγελία Μ., μητέρα ενός από τα ανήλικα αγόρια σε βάρος των οποίων ασελγούσε κατά συρροή ο πρώην προπονητής μπάσκετ στο Ρέθυμνο. Η ίδια, μάλιστα, τονίζει ότι ο Σειραγάκης πλέον βρίσκεται στην Αττική, εκεί δηλαδή όπου πλέον βρίσκονται και σπουδάζουν αρκετά από τα θύματά του! «Η θέση του είναι μόνο στη φυλακή, όμως αυτό το τέρας κυκλοφορεί ελεύθερο ανάμεσα στα παιδιά μας», λέει η Ευαγγελία Μ.
«Ολες οι οικογένειες είμαστε σε πανικό! Πολλά θύματά του ζουν και σπουδάζουν σε σχολές των Αθηνών. Και τον άφησαν να ζει ανάμεσά τους; Θα μας τρελάνουν; Εφαγε 400 χρόνια και τον άφησαν στα 12; Το ξέρετε ότι οικογένειες και αγόρια διαλύθηκαν, ζευγάρια χώρισαν, πολλοί έφυγαν σε άλλες πόλεις, γονείς πέθαναν από τη θλίψη και την ντροπή; Δεν άντεξε η καρδιά τους», συμπληρώνει αγανακτισμένη η μητέρα του τότε 14χρονου αγοριού.
H αποκάλυψη
Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη τον Δεκέμβριο του 2011. Ο τότε 48χρονος παιδεραστής Ν. Σειραγάκης είχε συλληφθεί στο Ρέθυμνο, όταν οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματός του και τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω να ασελγεί σε βάρος δύο 13χρονων αγοριών. Ηταν μόνο η αρχή του νήματος, καθώς στη συνέχεια αποκαλύφθηκε η διεστραμμένη δράση του, με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου να τον παραπέμπει με βαρύτατες κατηγορίες για τις περιπτώσεις 53 ανηλίκων, αλλά να καταδικάζεται για τις 36 από αυτές, που αφορούσαν περίοδο δράσης μόνο δύο ετών.
«Με οδήγησε σε ένα δασάκι με ένα εκκλησάκι, σε ένα χωριό που δεν είχα επισκεφθεί ποτέ. Ηταν μακριά από το σπίτι μου. Πριν μπούμε στο αυτοκίνητο, μου είπε ότι εκεί θα καθόμασταν στη φύση και θα μου έλεγε πώς να γίνω πιο καλός άνδρας. Πιο δυνατός, πιο θαρραλέος. Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοούσε, αλλά, αφού ήταν καθηγητής μου, τον ακολούθησα. Μετά άρχισε να με ακουμπάει», ήταν μία από τις μαρτυρίες των θυμάτων του στις αστυνομικές Αρχές.
Αγανάκτηση
Αρχικά, το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πειραιά είχε καταδικάσει τον Σειραγάκη σε κάθειρξη 401 ετών, τα οποία συγχωνεύθηκαν σε 225, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Περίπου ενάμιση χρόνο αργότερα, ο ίδιος άσκησε έφεση. Το 2016, το Εφετείο επιβεβαίωσε την καταδίκη του, ενώ ομόφωνα για δεύτερη φορά δεν του αναγνωρίστηκε το παραμικρό ελαφρυντικό, με την ποινή που όφειλε να εκτίσει να ορίζεται στα 25 χρόνια…
«Δυστυχώς, εφαρμόστηκε νόμος που μεταβάλλει το όριο των 25 ετών στα 20 χρόνια. Υπολογίστηκαν τα τρία πέμπτα της ποινής και το Συμβούλιο Εφετών διέταξε τη με περιοριστικούς όρους απόλυσή του. Ομως, η απόφαση δεν είναι αποδεκτή. Στην περίπτωση Σειραγάκη ο νόμος έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης αδίστακτου, επικίνδυνου και αμετανόητου δράστη», τονίζει στην «R» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου Βαγγέλης Μουνδριανάκης. Να σημειωθεί πως ο Σειραγάκης είχε αποφυλακιστεί για πρώτη φορά το 2020, αλλά επέστρεψε στη φυλακή την ίδια χρονιά, καθώς παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί. Πριν από λίγες ημέρες, υπέβαλε νέο αίτημα αποφυλάκισης, το οποίο έγινε δεκτό, με έναν από τους όρους να του απαγορεύουν να μεταβεί στην Κρήτη και να διαμένει στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «R», όσον αφορά την απόφαση αποφυλάκισης του Συμβουλίου Εφετών υπήρξε ισχυρή μειοψηφία, καθώς μέλη του είχαν αποφανθεί ότι δεν έπρεπε να απολυθεί, καθώς δεν είχε συμμορφωθεί.
«Υπάρχει οργή, αγανάκτηση και μεγάλη ανησυχία στους γονείς του Ρεθύμνου. Τα παιδιά τους ζουν και σπουδάζουν στην Αθήνα, εκεί όπου κυκλοφορεί ο Σειραγάκης. Ο ίδιος δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη από τα θύματά του, δεν μετανόησε καμία στιγμή, δεν σωφρονίστηκε, δεν έχει αναλογιστεί το μέγεθος των φρικαλεοτήτων που διέπραξε, στη διάρκεια των όλων συνεδριάσεων ήταν μεθοδικός και προσπαθούσε να επιρρίψει τις ευθύνες στα παιδιά-θύματά του», προσθέτει ο κ. Μουνδριανάκης.
Με παρέμβασή του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε το βούλευμα του συμβουλίου του σωφρονιστικού καταστήματος Τριπόλεως για να το μελετήσει, με ορατό το ενδεχόμενο να ασκήσει αναίρεση του βουλεύματος.
Το κατηγορητήριο
Ο Σειραγάκης είχε οδηγηθεί στην εκδίκαση της υπόθεσής του με ένα βαρύτατο κατηγορητήριο για ασέλγειες και αποπλανήσεις ανήλικων αγοριών, ενώ το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου τον παρέπεμπε για 53 περιπτώσεις ανηλίκων με τις εξής κατηγορίες:
– Τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια 25 ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
– Τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια επτά ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη, όχι όμως και τα 18, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
– Αποπλάνηση δύο παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
– Τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση 13 παιδιών που συμπλήρωσαν τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
– Τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση τεσσάρων παιδιών που συμπλήρωσαν τα 14 έτη, όχι όμως και τα 15, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
– Ασέλγεια παρά φύση δύο προσώπων νεότερων των 17 ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
– Κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας διά ηλεκτρονικού υπολογιστή κατά συνήθεια.
Πηγή: realnews – enikos.gr