Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία – Η επιλογή από ειδική ομάδα και τα προσόντα που απαιτούνται

«Ήμουν φανερά συγκινημένος γιατί εκείνη τη στιγμή σκεφτόμουν όλα όσα βίωσα κατά τη διάρκεια της θητείας μου, τις επιτυχίες μου και την υποστήριξη που έλαβα από τους δικούς μου ανθρώπους», είπε ο 24χρονος μαθηματικός Γιώργος Τσιούλος

Ακίνητος, αγέρωχος και με βλέμμα ανέκφραστο, όπως έμαθε πολύ καλά στη σκληρή εκπαίδευσή του στην Προεδρική Φρουρά, ο 24χρονος μαθηματικός Γιώργος Τσιούλος συγκίνησε ολόκληρη την Ελλάδα όταν δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του στην τελευταία του υπηρεσία ως Εύζωνας, κάτι που ονειρευόταν από παιδί και τα κατάφερε. Σε όλη τη διάρκεια της θητείας του, η αδερφή του ανέβαζε στο TikTok βίντεο με στιγμιότυπα από τις παρελάσεις και τις υπηρεσίες του. Ο Γιώργος δεν κατάλαβε πως το βίντεο αυτή τη φορά θα είχε μεγαλύτερη απήχηση και θα γινόταν viral καθώς τα βουρκωμένα μάτια του, στην τελευταία του υπηρεσία, έκαναν αρκετό κόσμο να τον αποθεώσει γράφοντας συγκινητικά σχόλια για τον ίδιο.

«Δάκρυσα γιατί είναι μοναδικό συναίσθημα να φοράς αυτή τη στολή που έχουν φορέσει και έχουν τιμήσει τόσοι άνθρωποι πριν από εσένα. Ήμουν φανερά συγκινημένος γιατί εκείνη τη στιγμή σκεφτόμουν όλα όσα βίωσα κατά τη διάρκεια της θητείας μου, τις επιτυχίες μου και την υποστήριξη που έλαβα από τους δικούς μου ανθρώπους. Νιώθεις τρομερό δέος ως εύζωνας και γνωρίζοντας ότι δεν θα είχα την ευκαιρία να το ξανακάνω, δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου», τόνισε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Τσιούλος εκφράζοντας τη βαθιά τιμή για τη συμμετοχή του στην Προεδρική Φρουρά.

Στη συνέχεια μιλώντας για τη θητεία του ως εύζωνας, εξήγησε τη διαδικασία επιλογής αναφέροντας ότι οι υποψήφιοι δηλώνουν ενδιαφέρον και στη συνέχεια αξιολογούνται από ειδική ομάδα. Σημαντικό κριτήριο είναι το ύψος καθώς οι Εύζωνες πρέπει να είναι πάνω από 1,87 μ. αλλά παίζει ρόλο και η σειρά. Αποκάλυψε επίσης ότι οι εύζωνες κάνουν δύο φορές την εβδομάδα τρέξιμο και γυμναστική ενώ τρεις φορές την εβδομάδα έχουν πρόβες παρελάσεως.

@helenatsioulou Δεκανέας αλλαγής ! #evzones#evzonesofgreece #euzones#presidentialguard #ευζωνες ♬ Adventurer – Lux-Inspira
Το βίντεο δημοσίευσε η αδελφή του Εύζωνα, γράφοντας στη λεζάντα: «Τελευταία υπηρεσία σαν ΕΥΖΩΝΑΣ! Σε ευχαριστούμε ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΣ, που μας έκανες τόσο μα τόσο υπερήφανους».

<div

@helenatsioulou Τελευταία υπηρεσία σαν ΕΥΖΩΝΑΣ ! σε ευχαριστουμε ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΣ, που μας εκανες τοσο μα τοσο υπερηφανους ! 🩵 #euzonesofgreece #evzonesofgreece #evzones #tsolias#presidentialguard @Tomb of the unknown soldier. ♬ To Vals Ton Hamenon Oniron – Hristos Zerbinos & Miltos Logiadis

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Γιώργο Τσιούλο
Τον Γιώργο Τσιούλο, τον εύζωνα που έγινε viral στα social media, με τη φωτογραφία που τον δείχνει να δακρύζει στην τελευταία του υπηρεσία, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τα δάκρυα του Γιώργου για την τελευταία του σκοπιά ως Εύζωνας, μας συγκίνησαν και μας γέμισαν περηφάνια! Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε» έγραψε ο πρωθυπουργός σε ανάρτηση στο Instagram, την οποία συνόδευε η ανάλογη φωτογραφία.

protothema.gr