search-button
cross-out

Θλίψη και σοκ στο Λύκειο του Μοχού: Κλιμάκιο ψυχολόγων στηρίζει μαθητές και καθηγητές για δεύτερη μέρα μετά τον χαμό της Νικολέτας

Τα παιδιά καλούνται να δώσουν πανελλήνιες σε δύο μέρες – Δεν υπάρχει ψυχολόγος σε μόνιμη βάση
Θλίψη και σοκ στο Λύκειο του Μοχού: Κλιμάκιο ψυχολόγων στηρίζει μαθητές και καθηγητές για δεύτερη μέρα μετά τον χαμό της Νικολέτας

Σοκαρισμένη είναι η σχολική κοινότητα του Λυκείου του Μοχού μετά τον τραγικό θάνατο της συμμαθήτριάς τους Νικολέτας. Μετά την αυτοκτονία της νεαρής μαθήτριας, οι συμμαθητές της, οι οποίοι φοιτούν στην Γ’ Λυκείου, και οι καθηγητές της βρίσκονται σε κατάσταση οδύνης και χρειάζονται άμεση ψυχολογική στήριξη.

Για δεύτερη μέρα μετά το τραγικό γεγονός, κλιμάκιο ψυχολόγων επισκέφθηκε το Λύκειο του Μοχού για να παρέχει υποστήριξη στα παιδιά.

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι σε μόλις δύο ημέρες καλούνται να δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις, αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή ψυχολογική πίεση και συναισθηματική φόρτιση.

Χρειάζεται να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο Λύκειο δεν υπάρχει ψυχολόγος σε μόνιμη εβδομαδιαία βάση, σε αντίθεση με όμορα σχολεία, γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη για σταθερή ψυχολογική υποστήριξη στο σχολικό περιβάλλον.

Η παρουσία του κλιμακίου ψυχολόγων είναι ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της άμεσης κρίσης, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι απαιτούνται μακροπρόθεσμα μέτρα για τη διασφάλιση της ψυχικής υγείας των μαθητών.

Η σχολική κοινότητα του Μοχού βρίσκεται σε πένθος, ενώ οι αρμόδιες αρχές καλούνται να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά για την παροχή συνεχούς υποστήριξης και την αποτροπή παρόμοιων τραγικών συμβάντων στο μέλλον.

Η θλίψη για την απώλεια της Νικολέτας είναι ανείπωτη και το κλίμα στο Λύκειο του Μοχού παραμένει βαρύ καθώς η σχολική κοινότητα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το σοκ και την οδύνη που προκάλεσε αυτό το τραγικό γεγονός.

cretapost.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr