Ρούλα Πισπιρίγκου: Τρίτη ημέρα σιωπής από την 33χρονη -Γιατί κρατάει αυτή τη στάση
«Προσωπικό» χαρακτηρίζεται το κίνητρο της Ρούλας Πισπιρίγκου, πίσω από την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, στις 29 Ιανουαρίου 2022, με την θανατηφόρο δόση της ουσίας κεταμίνης, που φέρεται να της χορήγησε η μητέρα της.Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγγου, όπως αναφέρουν στο iefimerida αστυνομικές πηγές, λειτουργεί στο ίδιο μοτίβο, τόσο πριν από την σύλληψη της όσο και μετά από αυτή, με όλες τις κινήσεις της να περιγράφονται ως μεθοδευμένες.
Γιατί δεν ομολογεί η Ρούλα Πισπιρίγκου;
Όπως εκτιμούν Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., η κατηγορούμενη ίσως βρίσκει ψυχολογικό πάτημα σε όσους την εμπιστεύονται. Αυτοί δεν είναι άλλοι από το οικογενειακό της περιβάλλον, ενώ μέχρι και τη σύλληψη της έδειχνε με κάθε τρόπο ότι την απασχολούσε η δημόσια εικόνα της.
Ερωτήματα υπάρχουν και για την στάση των συγγενών της όπως της μητέρας και της αδερφής της, που την επόμενη μέρα από το επισκεπτήριο στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, μίλησαν δημόσια για ξυλοδαρμό της Ρούλας από Αστυνομικούς, κάτι το οποίο διαψεύστηκε.
Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν Αστυνομικοί, είναι ότι δεν ενδιαφέρονταν για δίωξη των υπεύθυνων για τον υποτιθέμενο αυτόν ξυλοδαρμό, αλλά ήθελαν να δημιουργηθεί ένα «νταβαντούρι».
Τι είναι αυτό που κάνει την μητέρα και την αδερφή τόσο προστατευτικές;
Και πάλι οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι αν και η 33χρονη είναι κατηγορούμενη για την δολοφονία των εγγονών/ανιψιών τους, δεν φαίνεται να προβληματίζονται ιδιαιτέρως και αυτό ίσως γιατί υπάρχουν ενοχικά σύνδρομα. Κυρίως από την μάνα ότι δεν μεγάλωσε ένα τέτοιο παιδί.
Αναμένεται το πόρισμα για το θάνατο της Μαλένας
Την ίδια ώρα, οι αρχές βρίσκονται εν αναμονή του πορίσματος της άτυπης επιτροπής των ιατροδικαστών με επικεφαλής τον κ.Καρακούκη, που διερευνά τον θάνατο της Μαλένας το 2019.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα είναι έτοιμο το εν λόγω πόρισμα.
Ιατροδικαστικές πηγές αναφέρουν πως τόσο για την Μαλένα όσο και για την Ίριδα, τα κρατημένα δείγματα ιστών μπορούν να δώσουν απαντήσεις.
Σε περίπτωση που τα εν λόγω δείγματα δεν είναι αρκετά, μία λύση θα ήταν η εκταφή των σορών των δύο παιδιών, καθώς θα μπορούσε να ληφθεί δείγμα από τα οστά, αφού μετά τον θάνατο παύει ο μεταβολισμός σε οποιαδήποτε ουσία, με αποτέλεσμα κάποια που είναι ύποπτη και τους χορηγήθηκε να είναι δυνατό να εντοπιστεί.
Πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί κοινά ευρήματα στον θάνατο της Μαλένας και στον θάνατο της Ίριδας.
Ο ρόλος του εργαστηρίου στη Θεσσαλονίκη
Κομβικός πάντως μπορεί να είναι και πάλι ο ρόλος του υπερσύγχρονου εργαστηρίου της Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας κ. Νικόλαο Ράικο.
Σύμφωνα με επιστήμονες που έχουν γνώση του ιατρικού φακέλου της Τζωρτζίνας αλλά και των τοξικολογικών εξετάσεων, ένα από τα φάρμακα που λάμβανε η 9χρονη σε συνδυασμό με την κεταμίνη που της χορηγήθηκε , δημιούργησε μεγαλύτερη καταστολή με αποτέλεσμα να είναι 100% φονικό το αποτέλεσμα – αν και από μόνη της η δόση ήταν θανατηφόρα-.
Ερωτήματα ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι τον Αύγουστο του 2014 , όταν η Τζωρτζίνα ήταν 9 μηνών έγινε καταγγελία για την κακοποίηση της . Αν και ενημερώθηκε η εισαγγελία Πατρών και πήγε κοινωνικός λειτουργός στο σπίτι, αναφέρθηκε ότι δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο, ενώ το τότε ζευγάρι, η Ρούλα Πισπιρίγγου και ο Μάνος Δασκαλάκης, ανέφεραν ότι η καταγγελία ήταν ψευδής και προερχόταν από μια γυναίκα με την οποία διατηρούσε ο πατέρας της Τζωρτζίνας πριν την Ρούλα.
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.