Πάτρα: Τα μηνύματα (μέσω viber) μεταξύ Μάνου και Ρούλας (Α’ μέρος)!
Πάτρα: Η «Μ» φέρνει στο φώς τα πιο σημαντικά από τα 3.919 μηνύματα που αντάλλαξε το ζεύγος Δασκαλάκη!Των Πέτρου Κουσουλού – Νίκου Νικολετάκη
Τα σημαντικότερα από τα 3.919 μηνύματα τα οποία αντάλλαξε το ζεύγος Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου μέσω της εφαρμογής Viber, από τις 29 Ιανουαρίου 2019, λίγους μήνες πριν από τον θάνατο της Μαλένας, μέχρι και τις 6 Απριλίου 2021, δηλαδή δύο ημέρες πριν από τον αιφνίδιο θάνατο της Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο», όπου υπέστη δυσεξήγητη ανακοπή τρεις ημέρες αργότερα αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ». Τα εν λόγω μηνύματα αξιολογούνται ήδη από τη 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών η οποία διερευνά την υπόθεση δολοφονίας της Τζωρτζίνας, ενώ είναι προφανές ότι θα απασχολήσουν και τους εισαγγελείς (κ. Ελευθεριάνο και Ανδρέου) οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση θανάτων Μαλένας και Ίριδας. Βάσει του υλικού που αλίευσε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) από το κατασχεμένο κινητό τηλέφωνο της κατηγορουμένης προκύπτουν άγνωστες πτυχές και σκαμπανεβάσματα στη σχέση του ζευγαριού εν μέσω των θανάτων των παιδιών τους, αλλά και μερικές εντυπωσιακές διαπιστώσεις σχετικά με τη δυσεξήγητη αγωνία της Πισπιρίγκου για το τι τελικά θα δείξει η ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας.
Παράλληλα, μέσω των διαλόγων καταγράφεται και η έμμεση πίεση της κατηγορουμένης προς τον σύζυγό της να υποβληθεί μήνυση για τον θάνατο του 3,5 ετών κοριτσιού, αλλά και μια περίεργη «εμμονή» ότι η Μαλένα κατέληξε από ένα φάρμακο το οποίο της χορηγήθηκε για το στομάχι λίγη ώρα πριν από το μοιραίο επεισόδιο ή τη χημειοθεραπεία που έλαβε την προηγούμενη ημέρα. Σημειώνεται ότι το 3,5 ετών αγγελούδι είχε εισαχθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου του 2019 στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», προκειμένου να υποβληθεί σε πρόγραμμα χημειοθεραπείας ημερών, στο οποίο, όπως ανέφεραν οι γιατροί, το παιδί είχε πολύ καλή απόκριση, ενώ η γενική της κατάσταση θεωρείτο πολύ καλή με βάση τις εξετάσεις που είχε αποκαλύψει η «Μ». Το απόγευμα, ωστόσο, της 13ης Απριλίου το παιδί κατέληξε ξαφνικά, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα έπαιζε στον παιδότοπο και είχε φάει σουβλάκι. Ως αιτία θανάτου καταγράφηκε η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτίων. Τελικά τρεις μήνες αργότερα η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα απέδωσε τον θάνατο σε ηπατική ανεπάρκεια, κάτι που αναμένεται να ανατραπεί από την έρευνα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα.
Στους διαλόγους του ζευγαριού υπάρχουν αναφορές και στην Ευγενία Κούτρα. Από τα μηνύματα προκύπτει ότι το ζευγάρι αντιμετώπιζε θέματα με το ενοίκιο που ζητούσε η εκλιπούσα και έψαχνε τρόπο να πληρώσει κάποιες οφειλές μέσω επιδομάτων. Σε κάποιες άλλες συνομιλίες μέσω Viber η Πισπιρίγκου ζητούσε μετ’ επιτάσεως από τον Δασκαλάκη να της μεταβιβάσει το πληρεξούσιο που του είχε κάνει η 69χρονη!
Μετακόμιση
Την περίοδο που η άτυχη Μαλένα νοσηλευόταν στην Αθήνα, με τους γιατρούς να έχουν ζητήσει από την Πισπιρίγκου να παραμείνει τουλάχιστον για δύο χρόνια στην πρωτεύουσα προκειμένου να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο και λίγο προτού ξεσπάσει ο πρώτος μεγάλος καβγάς με τον Δασκαλάκη (σ.σ. της είχε πει ότι θα επέστρεφε στην Πάτρα για να εργαστεί) που ενδεχομένως και να συνδέεται με τον θάνατο του κοριτσιού, το ζεύγος ανταλλάσσει μηνύματα με αναφορές στα χρέη που είχε απέναντι στη σπιτονοικοκυρά, Ευγενία Κούτρα.
– Ρούλα: «Και να μιλήσεις με αυτή από πάνω να κουβεντιάσετε το απόγευμα να δούμε τι θα κάνουμε. Θα βγάλουμε άκρη… Γιατί όπως και να το κάνεις μετακόμιση δεν βγάζει τώρα… Να ξεχρεώσουμε και τη ΔΕΗ και να μπούμε σε μία σειρά και το καλοκαίρι ψάχνουμε με ησυχία, κάτι θα βρεθεί… Μέχρι τέλος του μήνα θα την ξεχρεώσουμε να της πεις».
– Μάνος: «Πόσα;».
– Ρούλα: «Και θα παίρνει το νοίκι την ημερομηνία πληρωμής των συντάξεων».
– Μάνος: «Θα την ξεχρεώσουμε».
– Ρούλα: «175 μπαίνει το επίδομα στις 23 και το Α21 140… Θα βάλω και εγώ άλλα 85».
Χάπια
Από τις συνομιλίες προκύπτει ότι η κάτω βόλτα στη σχέση του ζευγαριού ξεκίνησε μετά τον θάνατο της Μαλένας. Στους αρχικούς διαλόγους στις 14/5/2019 η κατηγορουμένη δηλώνει ότι θέλει να πάρει χάπια για να «μην σκέφτεται» το κορίτσι για το οποίο τώρα ελέγχεται εάν δολοφόνησε ή όχι.
– Ρούλα: «Νιώθω ότι θέλω χάπια, δεν είναι καλό».
– Μάνος: «Τι χάπια;».
– Ρούλα: «Να μη σκέφτομαι… Δεν μπορώ να μην την ξαναδώ, να μην την ξανακούσω».
– Μάνος: «Δεν γίνεται Αγάπη μου, σε παρακαλώ… Δεν γίνεται να την ξεχάσεις αλλά πρέπει να συνεχίσεις».
– Ρούλα: «Έχει πονέσει το κεφάλι από κλάμα. Δεν μπορώ άλλο».
– Μάνος: «Καρδιά μου το ξέρω αλλά δεν γίνεται προσπάθησε να ηρεμήσεις… Δεν είναι λύση τα χάπια».
– Ρούλα: Oκ.
– Μάνος: «Τι θες να καταντήσεις σαν την Α… ή σαν τη μάνα σου».
– Ρούλα: «Αυτό φοβάμαι».
– Μάνος: «Θα προσπαθήσουμε μαζί να βρούμε τη λύση».
Ιατροδικαστής
Εντύπωση προκαλεί όμως η περίεργη επιμονή, όπως χαρακτηρίζεται πλέον από τους ερευνητές της υπόθεσης, που εκδηλώνει γραπτώς η Ρούλα Πισπιρίγκου να πληροφορηθεί από τους ιατροδικαστές την αιτία θανάτου της Μαλένας. Σημειώνεται ότι, όπως ήδη έχουμε αποκαλύψει, τρεις ημέρες πριν από την τηλεφωνική ανακοίνωση της ιατροδικαστή Χριστίνας Τσάκωνα στη χαροκαμένη, τότε, μάνα σχετικά με την ηπατική ανεπάρκεια, η Πισπιρίγκου είχε επικοινωνήσει με την ιατροδικαστή ζητώντας επιτακτικά να της βρει αιτία θανάτου για το μικρό κορίτσι!
– Ρούλα: «Στείλε μου το τηλέφωνο του ιατροδικαστή που πήρες και σου είπε να πάρεις σε ένα μήνα».
– Μάνος: «Δεν έχει περάσει ούτε μισός».
– Ρούλα: «Γιατί, θυμούνται αυτοί πότε πήρες;».
– Μάνος: «Όχι, αλλά δεν έχει περάσει ούτε μήνας».
– Ρούλα: «Δεν πειράζει, επίτηδες θα πάρω εγώ να δω τι θα μου πουν».
– Μάνος: «Έχω μία συζήτηση με τη Β… και με ρώτησε».
– Ρούλα: «Τι ρόλο παίζει αυτό;… Αν ήταν η υπερβολική δόση καλίου που δημιουργεί ανακοπή, θα γινόταν εκείνη την ώρα… Άλλο είναι το θέμα μου. Θέλω να ρωτήσω τον Λευτέρη (σ.σ. πρόκειται για αιματολόγο)… αν γίνεται μέσα σε δύο-τρεις μέρες να βγάλουν αποτέλεσμα».
– Μάνος: «15 μέρες το πολύ είπε, ναι».
Κατάθλιψη και χωρισμός
Στα επόμενα μηνύματα του ζεύγους, το 2019, ο Μάνος αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι μετά τον θάνατο της κορούλας τους:
– Μάνος: «Πάντως μετά από τη Μαλένα έχουν γίνει όλα αυτά».
– Ρούλα: «Χαίρομαι που συμφωνείς».
– Μάνος: «Γιατί έχω φτάσει σε σημείο κατάθλιψης από τη μούρλα που υπάρχει μέσα στο σπίτι και προσπαθώ να είμαι καλά, από το να τα βάψω μαύρα, κάτι που δεν κάνεις εσύ».
– Ρούλα: «Ο καθένας το βιώνει όπως μπορεί».
– Μάνος: «Έχεις δίκιο αλλά εγώ δεν το αντέχω όλο αυτό… Προσπαθώ να μην αλλάζω και να είμαι αυτός που ήμουν… Μαζί σου δεν έχω αλλάξει συμπεριφορά».
Παράλληλα από τα μηνύματα αποκαλύπτεται ότι από εκείνη την περίοδο το ζευγάρι συζητούσε σοβαρά να χωρίσει. Συγκεκριμένα ο Δασκαλάκης ρωτά τη σύζυγό του αν θέλει να χωρίσουν για να πάρει την απάντηση από τη Ρούλα: «Ναι, δεν συμβαδίζουμε πουθενά, όχι ότι συμβαδίζαμε ποτέ».
– Μάνος: «Πιστεύεις ότι άμα χωρίσουμε θα είναι καλύτερα για εσένα;».
– Ρούλα: «Δεν μπορώ να απαντήσω. Ίσως ναι, ίσως όχι».
– Μάνος: «Τότε πώς μου λες να χωρίσουμε χωρίς να ξέρεις;».
– Ρούλα: «Βασικά για σένα θα είναι καλύτερο… θα κάνεις ό,τι θες, χωρίς να δίνεις λογαριασμό».
– Μάνος: «Δεν χρειάζεται να χωρίσουμε για να κάνω ό,τι θέλω».
– Ρούλα: «Με μένα μαζί δεν γίνεται να κάνεις ό,τι θες γιατί εγώ γκρινιάζω. Εμένα με κούρασε αυτό, να κάνω την κακία και τον Μπαμπούλα συνέχεια… Δεν σταμάτησα να σ’ αγαπώ. Προφανώς ούτε ερωτικά έχω πρόβλημα και φυσικά πριν τη Μαλένα ήμουν τέλεια… Όμως από τη στιγμή που συνέβη αυτό τα πράγματα άλλαξαν σε όλους… Δεν έχω πρόβλημα μαζί σου, έχω με τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα πράγματα που συμβαίνουν και αυτό το τροπάριο ‘‘εγώ δεν αλλάζω’’… Αν θες να έχεις, αλλάζεις… Έχασες παιδί, φυσικά και θα αλλάξεις δεν μπορείς να κάνεις και να λες ότι δεν έγινε τίποτα… Και εγώ άλλαξα για να έχω εσένα».
– Μάνος: «Μην καταντήσουμε σαν αυτά που κοροϊδεύαμε».
– Ρούλα: «Ρε Μάνο, εδώ κράταγα καλά και την εποχή τότε που ήθελες να μας παρατήσεις για την γκόμενα, δεν θα κρατήσω τώρα; Εννοείται αυτό».
– Μάνος: «ΟΚ. Ελπίζω να μην το μετανιώσεις».
Ιστολογικές και μήνυση
Στους επόμενους διαλόγους γίνεται αναφορά στις ιστολογικές εξετάσεις της Μαλένας, με την αγωνία της κατηγορούμενης να είναι και πάλι έκδηλη.
– Ρούλα: «Πήρα πάνω στις ιστολογικές. Σήμερα θα τις δει… Είπε αν έχει νέα σήμερα θα με πάρει, αλλιώς θα με πάρει αυτή αύριο. Θα μου πει αυτή άτυπα την απάντηση… Της είπα να μην πει τίποτα στο νοσοκομείο μέχρι να βγει το πόρισμα και μου είπε ΟΚ».
– Μάνος: «Πάλι καλά, πέσαμε σε καλή».
– Ρούλα: «Ναι δόξα τω Θεώ. Να δούμε τι θα βγάλει. Για να δούμε… Μου έστειλε μήνυμα η Γ…».
– Μάνος: «Ότι;»
Στους επόμενους διαλόγους από το 2019, το ζευγάρι συζητά για τη μήνυση που επρόκειτο να υποβάλουν για τον θάνατο της Μαλένας και η οποία τελικά κατέληξε στο αρχείο, καθώς δεν προέκυψε ιατρικό λάθος:
– Ρούλα: Ληξιαρχική πράξη θανάτου και ταυτότητα των γονέων, μου είπαν για να πάρεις την έκθεση… Δεν τη στέλνουν, πρέπει να υπογράψεις εσύ με το ίδιο επώνυμο».
– Μάνος: «Ωραία θα τα πάρουμε εμείς αυτά, ούτως ή άλλως θα ανέβουμε».
– Ρούλα: «Πότε, την Παρασκευή; Την Παρασκευή μου είπε αυτή θα είναι έτοιμη».
– Μάνος: «Όχι. Κάτσε να δούμε τι θα γίνει με τους φακέλους».
– Ρούλα: «Σε πήρε η δικηγόρος;».
– Μάνος: « Όχι ακόμα. Μετά τις 9:00 μου είπε».
– Ρούλα: «Όταν σε πάρει πες της να κάνουμε μήνυση τώρα, να υπάρχει».
– Μάνος: «Να ανέβουμε μία και καλή πάνω να δούμε τι θα γίνει μήπως πάμε επάνω. Και στον εισαγγελέα να ζητήσουμε ακρόαση».
– Ρούλα: «Ναι».
«Ηπατική ανεπάρκεια»
Ακολουθεί μια σειρά μηνυμάτων στα οποία το ζευγάρι συζητά για τα φάρμακα που χορηγήθηκαν στην άτυχη Μαλένα. Από αυτά είναι προφανές ότι η Πισπιρίγκου προσπαθεί να αποδώσει τον θάνατο είτε στη χημειοθεραπεία είτε σε ένα φάρμακο για το στομάχι που είχε χορηγηθεί στο άτυχο κορίτσι μισή ώρα πριν υποστεί το μοιραίο.
– Ρούλα: «Ακετομινοφαίνη η ουσία στο αίμα που δείχνει ανεπάρκεια».
– Μάνος: «Μίλησες με την ίδια τελικά;».
– Ρούλα: «Δεν είναι εκεί».
– Μάνος: «Το ίδιο με την παρακεταμόλη είναι αυτό».
– Ρούλα: «Η παρακεταμόλη είναι ουσία, φάρμακο δηλαδή».
– Μάνος: «Από το Depon και λοιπά. Υπερβολική δόση».
– Ρούλα: «Ακριβώς».
– Μάνος: «Η παρακεταμόλη είναι ασφαλής και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν παρουσιάζουν παρενέργειες στις συνιστώμενες δόσεις μέχρι 1.000 μιλιγκράμ σε μία δόση, 4.030 mg την ημέρα. Παρ’ όλα αυτά η υπερδοσολογία παρακεταμόλης μπορεί να αποβεί μοιραία καθώς προκαλεί εκτεταμένη βλάβη στο ήπαρ. Παράγοντες κινδύνου αποτελούν η χρόνια ηπατική νόσος… Διάγνωση για την οξεία ηπατική ανεπάρκεια πραγματοποιείται μέσα από τη διάγνωση του ίκτερου, τη διαταραχή του νοητικού επιπέδου, την αύξηση των ενζύμων στο συκώτι, την παράταση του χρόνου προθρομβίνης. Ο γιατρός μετρά την ακεταμινοφαίνη στο αίμα. Στη συνέχεια προτείνεται η πρόκληση εμετού, οι πλύσεις στομάχου, η χορήγηση… Εάν πάρει υπερβολική δόση… Η βασικότερη αιτία της οξείας ηπατικής ανεπάρκειας είναι η ιογενής ηπατίτιδα, ο κυτταρομεγαλοϊός, ο ιός του απλού έρπητα, διηθήσεις ήπατος, λευχαιμία, δηλητηρίαση από μανιτάρια και η υπερβολική δόση ακεταμινοφαίνης (γνωστό αναλγητικό φάρμακο)… Υπερβολική δόση βγαίνει δηλαδή».
– Ρούλα: «Εφόσον βγάλανε τις τοξικολογικές καθαρές, πάνε να το ρίξουν στη λευχαιμία… Μεταξύ των συμπτωμάτων της οξείας ηπατικής ανεπάρκειας βρίσκονται η ναυτία, οι εμετοί, η ζάλη. Με την εξέλιξη της νόσου, η χολή διαποτίζει το δέρμα προκαλώντας ίκτερο. Οι διαταραχές που υφίσταται η πήξη προκαλούν με τη σειρά τους διαταραχές στο νοητικό επίπεδο του ασθενούς… Η Μαλένα δεν είχε τίποτα τέτοιο».
– Μάνος: «Ναι αφού βγήκε αυξημένο στις τοξικολογικές αυτό… Τι να ρίξουν στη λευχαιμία».
– Ρούλα: «Στο είπε αυτή χθες;».
– Μάνος: «Εσύ μου το είπες».
– Ρούλα: «Εγώ δεν σου είπα τίποτα… Θα ρωτήσω και αυτή».
Όπω δημοσιεύτηκε στην “ΜΠΑΜ” κυκλοφορεί
Πηγή: ereportaz.gr
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.