Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ο δολοφόνος της Καρολάιν θέλει να γίνει δικηγόρος

Στο πρώτο έτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης θα φοιτά για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μετά την επιτυχία του στις πανελλήνιες εξετάσεις που έδωσε το φετινό καλοκαίρι.

Ο 36χρονος πιλότος ήταν ένας από τους 57 κρατουμένους που έδωσαν φέτος εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο καταδικασθείς για τη δολοφονία της 19χρονης συζύγου του έχει ήδη ολοκληρώσει την ηλεκτρονική εγγραφή του στο νομικό τμήμα, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews ο συζυγοκτόνος θα δηλώσει συνολικά 8 μαθήματα, μεταξύ αυτών αστικό και οικογενειακό δίκαιο καθώς και ένα μάθημα ξένης γλώσσας. Ωστόσο, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα πώς θα μπορέσει να παρακολουθήσει τα μαθήματα και να εξεταστεί σε αυτά. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, πηγές από το πανεπιστήμιο τονίζουν ότι ο Μπ. Αναγνωστόπουλος έχει ακόμα και το δικαίωμα να ζητήσει μετεγγραφή σε Νομική Σχολή άλλου πανεπιστημίου, το οποίο θα βρίσκεται πιο κοντά στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου και εκτίει την ποινή του.

Μετά από επικοινωνία της «R» με τη διοίκηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, επισημάνθηκε πως δεν υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων διαδικτυακά, οπότε με τις υπάρχουσες συνθήκες ο πιλότος δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα του πρώτου φοιτητικού εξαμήνου στη Νομική Σχολή της Κομοτηνής.

«Στη Νομική, τα προπτυχιακά μαθήματα παρακολουθούνται διά νόμου με φυσική παρουσία και όχι διαδικτυακά, ωστόσο η παρακολούθηση δεν είναι υποχρεωτική», δηλώνει στην «R» μέλος της διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Σύμφωνα με την πηγή του πανεπιστημίου, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, εφόσον το επιθυμεί, θα μπορεί να αιτηθεί μετεγγραφή σε άλλο πανεπιστήμιο, προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα. «Έχει τη δυνατότητα να κάνει χρήση δικαιώματος μετεγγραφής. Η διαδικασία για τις μετεγγραφές δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Θα ανοίξει σε περίπου 20 ημέρες, όταν ολοκληρωθούν οι εγγραφές. Τότε θα υπάρξει μια πιο σαφής εικόνα για το τι μπορεί να γίνει και ποιος θα είναι ο ακριβής αριθμός των μετεγγραφών», λέει στην «R» το μέλος της διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και προσθέτει: «Τίθεται ένα θέμα πώς θα μπορεί να φοιτήσει στην Κομοτηνή, από τη στιγμή που στην περιοχή υπάρχουν δικαστικές φυλακές. Οι πιο κοντινές σωφρονιστικές φυλακές είναι στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη».

Αντιδράσεις

Όταν έγινε γνωστή η είδηση ότι ο Μπ. Αναγνωστόπουλος εισήχθη στη Νομική Σχολή της Κομοτηνής, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι υπήρξαν αντιδράσεις από τη φοιτητική κοινότητα της σχολής. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «R», τουλάχιστον μέχρι σήμερα οι φοιτητές στο Δημοκρίτειο δεν έχουν εκφράσει κάποια δυσαρέσκεια επειδή θα έχουν συμφοιτητή τον 36χρονο καταδικασθέντα για τη δολοφονία της συζύγου του. Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες, ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Κομοτηνής είχε συνάντηση με εκπροσώπους των φοιτητών για μία σειρά θεμάτων προς επίλυση, χωρίς να γίνει η παραμικρή αναφορά στη φοίτηση του Μπ. Αναγνωστόπουλου. Ο 36χρονος εκτίει την ποινή του στις φυλακές Μαλανδρίνου για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, στα Γλυκά Νερά, ενώ παράλληλα απασχολείται με την οικονομική διαχείριση της καντίνας του σωφρονιστικού καταστήματος.

To έγκλημα

Στις 11 Μαΐου του 2021 ο Μπ. Αναγνωστόπουλος έκοψε το νήμα της ζωής της φοιτήτριας συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, με καταγωγή από τη Βρετανία και τις Φιλιππίνες, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Υστερα από 37 ημέρες που παρίστανε το θύμα, καθώς από την πρώτη στιγμή υποστήριζε ότι είχαν εισβάλει στο σπίτι τους διαρρήκτες οι οποίοι σκότωσαν τη 19χρονη γυναίκα και το σκυλάκι τους, ομολόγησε κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του στους αστυνομικούς ότι τελικά τη σκότωσε ο ίδιος. Στις 22 Ιουνίου 2021 κρίθηκε προφυλακιστέος με την κατηγορία της δολοφονίας της συζύγου του αλλά και του σκύλου τους.

Το πιο σκληρό πρόσωπο της ζωής γνώρισε από τα πρώτα της χρόνια η κόρη του ζευγαριού, η οποία στην ηλικία των 11 μηνών ήταν μπροστά στο σκηνικό του απεχθούς εγκλήματος. Η μικρή Λυδία, η κόρη του Μπ. Αναγνωστόπουλου και της Κάρολαϊν Κράουτς, τρία χρόνια μετά τη δολοφονία της μητέρας της, έχει πλέον άλλο επίθετο, καθώς έχει λάβει αυτό της μητέρας της. Αυτό συνέβη μετά τη δικαστική απόφαση και την καταδίκη σε ισόβια του πατέρα της. Πλέον ονομάζεται Λυδία Κράουτς, κάτι που ήταν επιθυμία των γονιών της αδικοχαμένης Καρολάιν. Μάλιστα, ο δήμος Αγίας Παρασκευής ενέκρινε την αλλαγή του επιθέτου της ανήλικης. Σήμερα, η μικρή Λυδία ζει με τη γιαγιά και την οικογένειά της στις Φιλιππίνες, προκειμένου να μη στιγματιστεί και να προχωρήσει τη ζωή της μακριά από το άγριο έγκλημα που διαπράχθηκε τον Μάιο του 2021 στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

enikos.gr