Μάνδρα: «Τον πέρασα για αγριογούρουνο και τον σκότωσα κατά λάθος» υποστήριξε ο 14χρονος για τον αδερφό του
Ομολόγησε ο 14χρονος για τον 17χρονο αδερφό του - Κατέθεσε μαζί με τον πατέρα του -Η δερμάτινη θήκη όπλου που βρέθηκε στο μαντρί «πρόδωσε» τον δράστη«Τον πέρασα για αγριογούρουνο και τον σκότωσα κατά λάθος», με αυτές τις λέξεις ο 14χρονος, που ομολόγησε ότι πυροβόλησε τον 17χρονο αδερφό του στη Μάνδρα, προέταξε τη θέση ότι πίσω από την ενέργειά του δεν υπήρχε δόλος.
Τόσο το παιδί όσο και ο πατέρας του προσήλθαν στη ΓΑΔΑ όπου επί ώρες κατέθεταν. Ο 14χρονος υποστήριξε πως στόχευσε αγριογούρουνο και ότι σκοπός του δεν ήταν να πυροβολήσει τον αδερφό του.
Το απόγευμα της Παρασκευής ομολόγησε ο έφηβος ότι σκότωσε κατά λάθος τον 17χρονο αδερφό του στη στάνη της οικογένειας στην Μάνδρα.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο σημείο προκειμένου να υποδείξει πού πέταξε το όπλο.
Το μυστήριο με το όπλο και το χρονικό του θρίλερ
Κλειδί, πάντως, για τη διαλεύκανση της υπόθεσης θεωρείται η δερμάτινη θήκη όπλου που βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας, το μαντρί. Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από την οικογένεια ισχυρίζονταν ότι δεν είχαν όπλο στην κατοχή τους. Ωστόσο αυτή η αντίφαση είναι που τελικά οδήγησε στην ομολογία από τρον 14χρονο.
Από το απόγευμα της Πέμπτης ξεκίνησε το θρίλερ γύρω από τον θάνατο του 17χρονου παιδιού η σορός του οποίου εντοπίστηκε σε αγροτοδασική περιοχή στην Μάνδρα.
Τον 17χρονο εντόπισε νεκρό ένας περαστικός βοσκός δίπλα από αγροτικό δρόμο στη θέση Λούτσα της Μάνδρας ενώ η σορός έφερε τραύμα από σφαίρα ψηλά στον αυχένα. Δίπλα στη σορό οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο φυσίγγια από κυνηγετική καραμπίνα.
Ερωτηματικά προκαλούσε, μέχρι τελευταία, το γεγονός ότι ο 14χρονος και ο πατέρας των παιδιών αναζητούνταν ως αργά το βράδυ από τους αστυνομικούς προκειμένου να καταθέσουν. Και οι δύο προσήλθαν στην ΓΑΔΑ όπου έμειναν μέχρι τις πρώτες, πρωινές ώρες.
Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Κατάθεση έδωσε και ο πατέρας των παιδιών ο οποίος υποστήριξε πως δεν έχει κυνηγετική καραμπίνα στην κατοχή του.
Ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό, εξέδωσε πριν από λίγη ώρα το «Χαμόγελο του Παιδιού», ξεκαθαρίζοντας πως «αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανόν να είχε σωθεί η ζωή του». Παράλληλα, επισημαίνει πως είχε λάβει αναφορές τους προηγούμενους μήνες σχετικά με την κακοποίηση και παραμέληση των 8 παιδιών της οικογένειας του άτυχου έφηβου.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Δυστυχώς για μία ακόμα φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την τραγική κατάληξη ενός παιδιού, όπου αν είχαν κινηθεί σωστά όλες οι διαδικασίες πιθανόν να είχε σωθεί η ζωή του.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 στις 28 Ιουνίου 2021 έλαβε ανώνυμη αναφορά βάσει των πληροφοριών που μας δόθηκαν, πως 8 παιδιά, τα οποία διέμεναν στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, υφίσταντο σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και παραμέληση και από τους δύο γονείς τους.
Η αναφορά αυτή εστάλη αυθημερόν, 28 Ιουνίου 2021, από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην αρμόδια Εισαγγελία προς διερεύνηση.
19 Απριλίου 2022 στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 λάβαμε και πάλι ανώνυμη αναφορά για την ίδια οικογένεια, βάσει της οποίας μας ανέφεραν σωματική κακοποίηση και παραμέληση από τους γονείς τους καθώς και ότι τα ανήλικα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο.
20 Απριλίου 2022 εστάλη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και πάλι αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία με την ένδειξη του επείγοντος.
Για μία ακόμα φορά θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 η οποία:
● Λαμβάνει οποιαδήποτε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη
● Είναι Διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.
● Κάθε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη, λαμβάνεται στη Γραμμή 1056 αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, οι οποίοι παρέχουν δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.
● Κάθε αναφορά αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, δεν είναι υπόθεση ενός.
● Εφόσον κριθεί ότι η πληροφορία που λαμβάνεται είναι βάσιμη, ή μπορεί να είναι βάσιμη, διαβιβάζεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα της περιοχής που έχουμε λάβει την αναφορά.
● Ο Εισαγγελέας είναι αυτός ο οποίος δίνει εντολή στην Κοινωνική Υπηρεσία της περιοχής του Δήμου και στην Αστυνομία για να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης».
Πηγή: protothema.gr