search-button
cross-out

“Κύμα” αγάπης και συμπαράστασης στην οικογένεια του μικρού Νικόλα

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο υπερκαλύφθηκε το ποσό που απαιτείται για τη μεταφορά της σορού του άτυχου παιδιού στην Αλβανία για να κηδευτεί
“Κύμα” αγάπης και συμπαράστασης στην οικογένεια του μικρού Νικόλα

“Κύμα” αγάπης και συμπαράστασης από την τοπική κοινωνία της Άρβης και της Βιάννου, προς την οικογένεια του μικρού Νικόλα που άφησε την τελευταία του πνοή στη θάλασσα, παρασυρμένος από ρεύματα.

Ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης μίλησε στο OPEN για τον μικρό Νικόλα που έφυγε από το σπίτι χωρίς να το καταλάβει η μητέρα του που πρόσεχε το τεσσάρων μηνών αδερφάκι του και πνίγηκε, σημειώνοντας το πόσο συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία για το χαμό του 7χρονου παιδιού.

Όπως είπε το σπίτι της οικογένειας απέχει 50 μετρα από τη θάλασσα και το παιδί που ξέφυγε από την προσοχή της μητέρας που ήταν στο σπίτι με το 4 μηνών βρέφος της οικογένειας, “δεν υπολόγισε το “βουβό” κύμα”, ένα κύμα που δε φαινόταν, αλλά το οποίο αναπτύσσει έντονα ρεύματα που τελικά παρέσυραν το παιδί και πνίγηκε.

Αν και η κινητοποίηση από το Κέντρο Υγείας Άνω Βιάννου ήταν άμεση, για τον μικρό Νικόλα ήταν ήδη αργά.

Ο κ.Μπαριτάκης ωστόσο περιέγραψε τα παιδιά των παραθαλάσσιων οικισμών, σημειώνοντας ότι “τα παιδιά σε αυτούς τους οικισμούς γεννιούνται στη θάλασσα,στις αγροτικές δουλειές, είναι εξοικειωμένα με το περιβάλλον, χειμώνα – καλοκαίρι κάνουν μπάνιο”.

Δεν παρέλειψε ακόμη, να απευθύνει ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην τοπική κοινωνία καθώς “μέσα σε λίγες ώρες υπερκαλύφθηκε το ποσό που χρειάζεται για τη μεταφορά της σορού στην Αλβανία για να ταφεί” (δείτε εδώ), μια πρωτοβουλία που ανήκει στον Πολιτιστικό Σύλλογο Άρβης. Μάλιστα τα επιπλέον χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για τις ανάγκες της οικογένειας, καθώς οι γονείς είναι βιοπαλαιστές που αγωνίζονται καθημερινά για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr