search-button
cross-out

Ξεκληρίστηκαν 2 οικογένειες στη Μεσσηνία: Νεκρά τα παιδιά και οι πατεράδες- Σε κρίσιμη κατάσταση ο 19χρονος που ορκίστηκε φαντάρος πριν την τραγωδία

Σε τοξικολογικές εξετάσεις προχώρησαν οι αρχές για να δουν αν ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας οδηγούσε υπο την επήρεια αλκοολ
Ξεκληρίστηκαν 2 οικογένειες στη Μεσσηνία: Νεκρά τα παιδιά και οι πατεράδες- Σε κρίσιμη κατάσταση ο 19χρονος που ορκίστηκε φαντάρος πριν την τραγωδία

Ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα στην Εθνική Οδό Πύργου-Μεθώνης, με αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας υπό αστυνομική φρούρηση. Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του επαγγελματία οδηγού και αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστώσουν αν οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος οδηγός είχε εμπλακεί και το 2022 σε άλλο θανατηφόρο τροχαίο, χωρίς όμως να θεωρηθεί τότε υπαίτιος για το δυστύχημα. Αυτή τη στιγμή, οι αστυνομικές αρχές του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας, διεξάγουν προανάκριση για να καθορίσουν τις ακριβείς συνθήκες του πολύνεκρου δυστυχήματος που συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το Χρονικό του Τροχαίου:

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι, όταν μια νταλίκα, κινούμενη στην Εθνική Οδό Πύργου-Μεθώνης προς την κατεύθυνση της Κυπαρισσίας, εξετράπη της πορείας της στη στροφή της Ελαίας και συγκρούστηκε με τρία ΙΧ αυτοκίνητα που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Το πρώτο αυτοκίνητο, ασημί χρώματος, συγκρούστηκε μετωπικά με τη νταλίκα και κατέληξε στις προστατευτικές μπάρες. Το δεύτερο όχημα, μπλε χρώματος, σφηνώθηκε κάτω από την καρότσα του φορτηγού, ενώ το τρίτο αυτοκίνητο συγκρούστηκε με τα προπορευόμενα οχήματα.

Advertisement

Από τη σφοδρή σύγκρουση, ανασύρθηκαν νεκροί ένας 38χρονος και η ενός έτους κόρη του, οι οποίοι επέβαιναν στο πρώτο αυτοκίνητο, καθώς και ένας 44χρονος με την 13χρονη κόρη του, οι οποίοι βρίσκονταν στο δεύτερο αυτοκίνητο που καταπλακώθηκε από τη νταλίκα. Συνολικά, 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα έσπευσαν στο σημείο για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες, κόβοντας ακόμη και τις οροφές των αυτοκινήτων για να απελευθερώσουν τα θύματα.

Μεταξύ των τραυματιών, ο 6χρονος γιος του 38χρονου, μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, ενώ ο 19χρονος γιος του 44χρονου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης. Δύο ακόμη γυναίκες, ηλικίας 38 και 66 ετών, μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος, μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, είχαν ταξιδέψει από το Λονδίνο, όπου κατοικούν, στο Ναύπλιο για να επισκεφθούν τους συγγενείς τους και να περάσουν τις διακοπές τους στην Πελοπόννησο.

Μια δεύτερη οικογενειακή τραγωδία αποκαλύφθηκε στα συντρίμμια του δεύτερου αυτοκινήτου. Ο οδηγός του, ένας 44χρονος στρατιωτικός που υπηρετούσε στη Ρόδο, είχε έρθει στην Αμαλιάδα για την ορκωμοσία του 19χρονου γιου του, ο οποίος είναι στρατιώτης στην Καλαμάτα.

Ο 19χρονος τώρα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, ενώ από τα διαλυμένα συντρίμμια του αυτοκινήτου ανασύρθηκε νεκρή η 13χρονη αδελφή του.

Advertisement

Η Μαρτυρία ενός Επιζώντος:

Οι τραγικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Εθνική Οδό Πύργου-Μεθώνης, μετά τη φονική καραμπόλα, περιγράφονται από έναν από τους επιζώντες του δυστυχήματος στο protothema.gr.

Ο κ. Μιλτιάδης Κουτσανδρέας, ο οποίος ήταν επιβάτης μαζί με το γιο του στο τρίτο ΙΧ αυτοκίνητο που εμπλέκεται στη σύγκρουση με τη νταλίκα στη στροφή της Ελαίας, περιγράφει ότι ο οδηγός του φορτηγού έχασε τον έλεγχο του οχήματος. Ως αποτέλεσμα, το βαρύ όχημα ανατράπηκε και κινήθηκε περιστροφικά πάνω στο οδόστρωμα.

Στη συνέχεια, η νταλίκα, με μεγάλη ταχύτητα, προσέκρουσε στα δύο προπορευόμενα οχήματα. Η πρόσκρουση είχε ως συνέπεια το πρώτο αυτοκίνητο να χτυπήσει στις προστατευτικές μπάρες και να ανακοπεί μετά τη σύγκρουση, ενώ το δεύτερο αυτοκίνητο εγκλωβίστηκε κάτω από την καρότσα του φορτηγού.

«Η νταλίκα ερχόταν από Πύργο προς Κυπαρισσία και ξαφνικά του έφυγε το τιμόνι δεξιά, πήγε να το μαζέψει και τούμπαρε. Άρχισε να φέρνει βόλτες στο δρόμο και έπεσε πάνω στα δύο οχήματα που ήταν μπροστά μας. Δεν πρέπει να έτρεχε πολύ αλλά του έπεσε η δεξιά ρόδα προς τα έξω, πήγε να το μαζέψει και βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα. Βασικά βρέθηκε στη μέση του δρόμου. Ο πρώτος πήγε να τον αποφύγει και έπεσε πάνω στα προστατευτικά. Εκεί διαλύθηκε το αμάξι. Στο δεύτερο αμάξι έπεσε η νταλίκα πάνω του. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει τι είχε συμβεί. Πέρασαν 2 ώρες για να καταλάβω ότι υπήρχε αμάξι από κάτω. Είχε σφηνώσει από κάτω», εξηγεί ο συνοδηγός του τρίτου, εμπλεκόμενου οχήματος ο οποίος κάνει λόγο για ένα σημείο με επικίνδυνες στροφές.

enimerotiko.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr