search-button
cross-out

Κιβωτός – Πρεσβυτέρα: «Μόνο αγάπη δίναμε στα παιδιά» – «Άρπαξαν την Κιβωτό με βίαιο τρόπο»

Η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή κατέθεσε σήμερα στη δίκη με κατηγορούμενο τον πατέρα Αντώνιο κι 7 πρώην εργαζόμενους της «Κιβωτού του Κόσμου».
Κιβωτός – Πρεσβυτέρα: «Μόνο αγάπη δίναμε στα παιδιά» – «Άρπαξαν την Κιβωτό με βίαιο τρόπο»

Mε την κατάθεση της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή συνεχίζεται σήμερα η δίκη με κατηγορούμενο τον πατέρα Αντώνιο κι 7 πρώην εργαζόμενους της «Κιβωτού του Κόσμου» για κακοποιήσεις φιλοξενούμενων της οργάνωσης.

«Έχουν πέσει τόνοι λάσπης για την Κιβωτό. Είμαστε άνθρωποι της αγάπης και της προσφοράς. Όλα αυτά τα χρόνια οι άνθρωποι αναγνώρισαν τη Κιβωτό, εγώ αυτό που βίωσα 25 χρόνια είναι η αγάπη και η φροντίδα. Στη Κιβωτό οι άνθρωποι ήταν ευαίσθητοι αγαπούσαν τα παιδιά» είπε η πρεσβυτέρα σημειώνοντας πως το μόνο που απασχολούσε την ίδια και τον σύζυγο της ήταν η φροντίδα των παιδιών.

Η μάρτυρας αρνήθηκε ότι υπήρχαν κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος των φιλοξενούμενων παίδων και ανέφερε:» Κάναμε ότι χρειαζόταν για τα παιδιά. Ερχόντουσαν από κανάλια, ερχόντουσαν πολιτικοί εμείς ποτέ δεν ζητήσαμε κάτι. Όλα όσα κάναμε, τα κάναμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το κράτος ήταν πολύ πίσω.

Η ίδια υποστήριξε πως «άρπαξαν με βίαιο και αντισυνταγματικό τρόπο την Κιβωτό από εμάς», ενώ εξέφρασε την άποψη πως «τα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν».

Μάρτυρας: Εμείς δίναμε μόνο δύναμη και αγάπη. Ποτέ δεν αντιλήφθηκε κάποια κακοποιητικη συμπεριφορά σε βάρος των παιδιών, αλλά σε κάθε περίπτωση οι δομές ήταν ανεξάρτητες. Ο πατήρ Αντώνιος είχε πάντα το ρόλο του πνευματικού, τα παιδιά τον εμπιστεύονταν και εκείνος έκανε μόνο αυτή τη δουλειά. Ήταν κάτι σαν πατέρας.

Πρόεδρος: Σωματική βία έχετε διαπιστώσει ποτέ από οποιονδήποτε;

Μάρτυρας: Είναι τρελό, αγάπη είχαμε. Τα παιδιά ήταν επιθετικά, κακά τα ψέματα, αν κάτι συνέβαινε, αρχίζαν τις μπουνιές, και τους λέγαμε ότι δεν εμπορούμε να χτυπάμε, πώς είναι δυνατόν να πηγαίναμε εμείς μετά και να τους χτυπούσαμε;

Πρόεδρος: Όχι από εσάς κατ’ ανάγκη, από κάποιον εργαζόμενο;

Μάρτυρας: Όχι, και είναι αδύνατο να μην το έλεγε κάποιος.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr