Η αντίδραση του πατέρα της Καρολάιν για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: «Ακόμα και η θανατική ποινή θα ήταν ανεπαρκής τιμωρία»
Σε δηλώσεις στην Daily Mail προχώρησε o πατέρας της δολοφονημένης Καρολάιν Κράουτς με αφορμή την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας«Από την πρώτη στιγμή που ο δολοφόνος της κόρης μου εμφανίστηκε στο δικαστήριο, κάθε του εμφάνιση αποτελούσε ένα βασανιστήριο για την οικογένειά μου», ανέφερε ο Ντέiβιντ Κράουτς.
Και πρόσθεσε στις δηλώσεις του στο βρετανικό μέσο: «Με την τιμωρία που του επιβλήθηκε θα είναι εξήντα ετών όταν βγει από τη φυλακή με την εμπειρία της φυλακής να τον έχει σημαδέψει ανεξίτηλα. Θα έχει υποστεί χρόνια υποτίμησης και ταπείνωσης στα χέρια των αρχών και των συγκρατούμενων του.
Θα είναι ένας ταλαιπωρημένος γέρος, που ζει στη φτώχεια ανίκανος να βρει οποιαδήποτε δουλειά. Φυσικά, καμία από αυτές τις τιμωρίες δεν θα είναι αρκετές για την δολοφονία της όμορφης κόρης μου»
Τέλος, ο πατέρας της Καρολάιν σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου είπε χαρακτηριστικά: «Ακόμη και η θανατική ποινή θα ήταν ανεπαρκής τιμωρία γιατί όταν ένα κράτος σκοτώνει έναν δολοφόνο, του δίνει ένα γρήγορο και ανώδυνο θάνατο, την ώρα που αυτός προκάλεσε έναν οδυνηρό και παρατεταμένο θάνατο στην κόρη μου».
Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας έκρινε ομόφωνα ένοχο τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, τη θανάτωση του ζώου συντροφιάς της οικογένειας, και τις ψευδείς καταθέσεις που έδωσε μετά το έγκλημα προσπαθώντας να παραπλανήσει τις αρχές.
Ο 34χρονος πιλότος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ισόβια για την δολοφονία της Καρολάιν, σε δεκαετή κάθειρξη για την θανάτωση του ζώου της οικογένειας, σε 18 μήνες για τις ψευδείς καταθέσεις που έδινε στις αρχές προσποιούμενος το θύμα ληστείας ενώ τού επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ για τη θανάτωση της σκυλίτσας τους και τις ψευδείς καταθέσεις.
Το δικαστήριο ακολουθώντας και την πρόταση του εισαγγελέα, δεν του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου που ζήτησε η υπεράσπισή του.
Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ο οποίος δεν βρισκόταν στην δικαστική αίθουσα, ζήτησε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου λέγοντας πως ήταν «φιλόζωος, άριστος μαθητής και καλό παιδί».
Ο εισαγγελέας της έδρας χαρακτηρίζοντας το έγκλημά του ως «ένα από τα χειρότερα και ειδεχθέστατα των τελευταίων δεκαετιών», πρότεινε στο δικαστήριο να μην του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό.
«Ο ισχυρισμός περί αναγνωρίσεως ελαφρυντικής περίστασης είναι αυτοτελής ισχυρισμός και για να γίνει δεκτός πρέπει να είναι ορισμένος και να προβάλλονται στο πλαίσιο του συγκεκριμένα περιστατικά. Θα πρέπει να υπάρχει συνειδητή νομοταγής διαβίωση του δράστη. Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση είχε αγοράσει ένα οικόπεδο με χρήματα κυρίως της οικογένειας του θύματος, αλλά μπήκε στο όνομα του δράστη. Επίσης είχε γίνει ένα εργολαβικό συμβόλαιο και εργοδότες τέθηκαν και οι δυο σύζυγοι, ενώ ήταν στην κυριότητα τη δίκη του. Την κατέστησε αντικείμενο υποχρεώσεων χωρίς να έχει κυριότητα επί του οικοπέδου. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης αυτού του ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο».
Ο εισαγγελικός λειτουργός μάλιστα επισήμανε και τις προπαρασκευαστικές πράξεις του κατηγορούμενου λέγοντας πως: «Έδρασε με ένα τρόπο πρωτοφανή. Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο. Ζήτησε να κάνει συνεδρίες με την ψυχολόγο αφού είχε κάνει το έγκλημα και δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ».
enikos.gr