search-button
cross-out

Η ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά την απόφαση να είναι σημαιοφόρος- Η συγκίνηση της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη

Δείτε τις αναρτήσεις των Ελλήνων αθλητών
Η ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά την απόφαση να είναι σημαιοφόρος- Η συγκίνηση της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram ένα πολύ όμορφο video με τις καλύτερες φάσεις του, συνοδευόμενο από πανηγυρισμούς στο Προολυμπιακό Τουρνουά του ΣΕΦ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι και σημαιοφόρος μαζί με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, όπως αποφάσισε η ΕΟΕ που τους έχρισε σημαιοφόρους της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συνεδρίασε και αποφάσισε ο σούπερσταρ των Μιλγουόκι Μπακς και η πρωταθλήτρια βάδην να είναι οι πρώτοι αθλητές που θα εμφανιστούν στην Τελετή Έναρξης στον Σηκουάνα, το βράδυ της 26ης Ιουλίου.

Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς ήταν λακωνικός στη λεζάντα που επέλεξε, γράφοντας απλά «Ελλάς» στο post του στο Instagram.

Δείτε την ανάρτηση του

Η Ντρισμπιώτη άφησε οριστικά τον δίσκο και παίρνει τη σημαία

Πολύ ξεχωριστή είναι η ιστορία της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη η οποία θα είναι επίσης σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Πολλοί δεν την ήξεραν πριν τις μεγάλες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες επιτυχίες της από το 2023 και έπειτα. Η ίδια πάλευε για χρόνια να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο και να βγει από το τσιπουράδικο που διαθέτει η οικογένειά της στην Καρδίτσα. Πλέον είναι η πιο αγαπητή γυναίκα στην πολη της, ενώ μέχρι και το δημοτικό γήπεδο πήρε το όνομά της. Στα 40 της χρόνια πλέον είναι έτοιμη αν ταξιδέψει στο Παρίσι για να καταφέρει να προσθέσει ένα ολυμπιακό μετάλλιο στην ευρεία της συλλογή.

Μάλιστα μέχρι και την πρόκριση την πήρε με εμφατικό τρόπο. Στο Πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην της Αυστραλίας στη Μελβούρνη κατέλαβε τη δεύτερη θέση με επίδοση 1 ώρα 28.12. Πρόκειται για το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και φυσικά για νέο πανελλήνιο ρεκόρ, αφού βελτίωσε το 1.28.58 της Αθηνάς Παπαγιάννη από τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Σε αντίθεση με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που επιλέχθηκε ομόφωνα στην πρώτη ψηφοφορία, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη συγκέντρωσε 16 ψήφους για να «νικήσει» στην διαδικασία την Μαρία Σάκκαρη που συγκέντρωσε 8, ενώ υποψήφιες ήταν επίσης η πολίστρια Μαργαρίτα Πλευρίτου και η αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης Ελευθερία Πλατανιώτη.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη σχολίασε την απόφαση της ΕΟΕ με ανάρτησή της στο Instagram το πρωί της Τετάρτης (10/07) και δήλωσε υπερήφανη και συγκινημένη για την απόφαση της ΕΟΕ.
Αναλυτικά στο μήνυμά της αναφέρει:

«Η απόφαση της Ε.Ο.Ε. να με ορίσει μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, με γεμίζει συγκίνηση και υπερηφάνεια. Για κάθε αθλήτρια και για κάθε αθλητή, το να κρατάει τη σημαία της χώρας του στην τελετή έναρξης της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης στην ιστορία του κόσμου, είναι η ύψιστη τιμή.

Τέτοιες στιγμές τα όνειρα, οι προσδοκίες, οι κόποι και οι αγώνες μιας ζωής ολόκληρης αφιερωμένης στον Αθλητισμό περνούν αστραπιαία από το μυαλό, αλλά αμέσως οι ανάγκες της προετοιμασίας σε προσγειώνουν στις απαιτήσεις των ημερών που έρχονται.

Στο Παρίσι, όλα τα παιδιά της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής, θα κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε, ώστε για ακόμα μία φορά να σηκώσουμε ψηλά τα ελληνικά χρώματα»

protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr