Γιατί η Νεφέλη και ο Φίλιππος γύρισαν έναν χρόνο μετά στο Μαξίμου – Το δώρο που έκαναν στον πρωθυπουργό
Γιατί η Νεφέλη και ο Φίλιππος γύρισαν έναν χρόνο μετά στο Μαξίμου – Το δώρο που έκαναν στον πρωθυπουργόΠριν από ένα χρόνο, ο κ. Μητσοτάκης, είχε δεσμευθεί στα ίδια παιδιά, για την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου Ασθενών Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας με Νεοπλασματικά Νοσήματα, κάτι που γίνεται πραγματικότητα σήμερα.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή η προσοχή είναι προφανώς στραμμένη στην πανδημία, αλλά -όπως είπε- μέσα από την αντιμετώπιση της πανδημίας, βρήκαμε τρόπους να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας συνολικά. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας, λέγοντας: «Δεν θα κουραστώ να λέω ότι η πρόοδος της Ιατρικής, ειδικά στους παιδικούς και στους εφηβικούς καρκίνους, είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Έχουμε στη χώρα μας εξαιρετικό δυναμικό, πολύ μεγάλη εμπειρία, εξαιρετικές εγκαταστάσεις, καταπληκτικούς γιατρούς, σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με πολύ θετικά αποτελέσματα. Και σκοπός μας πρέπει να είναι να είναι ένας: να νικήσουμε πλήρως τον παιδικό και εφηβικό καρκίνο, τα παιδιά να βγουν πιο δυνατά από αυτήν την περιπέτεια».
Τόνισε ότι είναι μεγάλη δοκιμασία για τα παιδιά και για τις οικογένειές τους η μάχη με τον καρκίνο, αλλά -όπως είπε- «είστε πάρα πολύ γενναίοι και μας δίνετε δύναμη με τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τη δική σας περιπέτεια. Και κάποια στιγμή πρέπει να αισθάνεστε και εσείς μεγάλη χαρά ότι παλέψατε, βγήκατε νικητές, και τα αφήνετε όλα αυτά πίσω».
Το Εθνικό Μητρώο Ασθενών
Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, το Εθνικό Μητρώο Ασθενών Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας με Νεοπλασματικά Νοσήματα που ήταν ένα πάγιο αίτημα των οικογενειών και έγινε πραγματικότητα, στοχεύει να καταγράψει όλους τους ασθενείς παιδικής ηλικίας με νεοπλασμαστικά νοσήματα που αντιμετωπίζονται σε όλη την Επικράτεια.
Να σημειωθεί ότι η ένταξη στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών Παιδικής Ηλικίας με Νεοπλασματικά Νοσήματα είναι υποχρεωτική για όλους τους ασθενείς παιδικής και εφηβικής ηλικίας με νεοπλασματικά νοσήματα και θα γίνεται από τον θεράποντα ιατρό μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Τέλος, στο Μητρώο θα καταχωρούνται δημογραφικά στοιχεία ασθενούς, στοιχεία που τεκμηριώνουν τη διάγνωση, τρέχουσα και προηγούμενες θεραπείες, παραμέτροι παρακολούθησης της πορείας της νόσου και ανταπόκρισης στη θεραπεία, επιπλοκές, συνοσηρότητες και νοσηλείες που σχετίζονται με τη νόσο.
Πηγή: newsit.gr