Φαράγγι Σαμαριάς: «Ακούσαμε μπαμ, μια γυναίκα ήταν αναίσθητη» – Τα κρίσιμα λεπτά της τραγωδίας

Μία ακόμη τραγωδία έγινε στα Χανιά και ειδικότερα στο Φαράγγι της Σαμαριάς με μια 33χρονη τουρίστρια να χάνει τη ζωή της πριν ολοκληρώσει τη διαδρομή.

Πιο συγκεκριμένα, σχεδόν 1,5 χιλιόμετρο πριν από την έξοδο του Φαραγγιού της Σαμαριάς προς την Αγία Ρούμελη, λόγω της βροχής που έπληξε τον Δρυμό, αποκολλήθηκε βράχος από μεγάλο ύψος, έπεσε πάνω σε δέντρα και από εκεί, διαγράφοντας μια απίστευτη πορεία χτύπησε την τουρίστρια με αποτέλεσμα να της προκληθεί τραύμα στον μηρό. Αμέσως, σήμανε συναγερμός. Ελικόπτερο της ΕΜΟΔΕ απογειώθηκε από το Ηράκλειο μεταφέροντας δυνάμεις της 3ης ΕΜΑΚ που προσέγγισαν το σημείο της τραγωδίας, μεταφέροντάς τη στο ελικοδρόμιο της Αγίας Ρουμέλης προκειμένου στη συνέχεια να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος», σύμφωνα με το neakriti.gr.

Οι περιπατητές που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας αδυνατούσαν να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς είχε συμβεί το μεσημέρι στο Φαράγγι Σαμαριάς.

Όπως τόνιζαν , δεν υπήρχαν ενδείξεις για βροχόπτωση και όταν ξεκίνησαν την πεζοπορία τους ο καιρός ήταν καλός. Ωστόσο, όπως αναφέρουν ξαφνικά ξέσπασε μια δυνατή καταιγίδα. Ήταν τότε που αποκολλήθηκε ο βράχος και καταπλάκωσε τη νεαρή γυναίκα η οποία λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή από ακατάσχετη αιμορραγία.

Είδα το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας. Ήταν καταιγίδα. Μια καταιγίδα κατέστρεψε μια γέφυρα κι από εκεί ξεκίνησαν όλα. Τραυματίστηκε θανάσιμα μια νέα γυναίκα», δήλωσε ένας άνδρας στο creta24.gr.

Όπως τονίζουν, όσοι βρίσκονταν εκεί προσπάθησαν να σταματήσουν την αιμορραγία και στη συνέχεια να επαναφέρουν τη γυναίκα, ωστόσο δεν τα καταφέραν.

«Μια γυναίκα ήταν αναίσθητη, προσπάθησαν να την επαναφέρουν, έκαναν ό,τι μπορούσαν. Είχε σπάσει το πόδι της, ήταν χωρίς αισθήσεις, δυστυχώς. Η διασωστική ομάδα ήρθε και έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε», ανέφερε ένας περιπατητής.

«Πρέπει να ήταν εκεί για αρκετή ώρα. Πάνω από δέκα λεπτά. Δεν ξέρω ποιος ήταν μαζί της, εγώ ήμουν με την οικογένειά μου και περνούσαμε από το σημείο, είδαμε τους νοσηλευτές να είναι εκεί», τόνισε ένας άλλος.

«Δύο φορές ακούσαμε μεγάλο μπαμ. Την είδαμε την γυναίκα, όταν ήταν όλοι τριγύρω και προσπαθούσαν να την επαναφέρουν. Δεν είχε τις αισθήσεις της. Όταν μπήκαμε στο Φαράγγι είχε καλό καιρό», δήλωσε μια περιπατήτρια.

Τα κρίσιμα λεπτά
Ένας βράχος αποκολλήθηκε από πολύ μεγάλο ύψος, ο οποίος σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έπεσε αρχικά πάνω στα δέντρα και από εκεί με καραμπόλα διαγράφοντας μία απίστευτη πορεία, έπεσε πάνω στον μηρό της άτυχης γυναίκας, προκαλώντας της ακατάσχετη αιμορραγία, η οποία επέφερε και τον θάνατό της.

Παρά το γεγονός ότι κοντά της βρισκόταν γιατρός -τουρίστας που επίσης πεζοπορούσε στο φαράγγι- ο οποίος έσπευσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες καθώς και οι άνθρωποι του φορέα που έχουν υπό την εποπτεία τους το φαράγγι, δυστυχώς, δεν κατάφερε η άτυχη 33χρονη και περίπου 40 λεπτά μετά έχασε τις αισθήσεις της, σύμφωνα με το neakriti.gr.

newsbomb.gr