search-button
cross-out

Εκδήλωση για άτομα με αναπηρία με πρωταγωνίστρια την μικρή Δαυιδούλα

Η τελευταία για εφέτος δράση του σχολείου μας έλαβε χώρα την Τετάρτη 16 Μαΐου 2024 και είχε ως θέμα τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).
Εκδήλωση για άτομα με αναπηρία με πρωταγωνίστρια την μικρή Δαυιδούλα

 Οργανώθηκε με πρωτοβουλία της μαθήτριάς μας, σε κατ΄οίκον διδασκαλία, της Β΄ τάξης, Δαυιδούλας Κουτσορίζου, που και η ίδια έχει κινητικές δυσκολίες, και με την υποστήριξη της κ. Διευθύντριας και δύο υπεύθυνων καθηγητριών, των κ.κ. Νεκταρίας Δρακάκη (ΠΕ02) & Αρετής Κοντακινού (ΠΕ02) με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών μας και την συμπερίληψη όλων στο σχολείο και την κοινωνία.

Η εκδήλωση είχε ως επίκεντρο την αφήγηση της Δαυιδούλας που μας ενέπνευσε με τη δύναμη της ψυχής και του λόγου της, το θάρρος της, την ευγένειά της και την αγάπη της για τη ζωή, τη θετική της παρουσία, την αισιοδοξία και τους ωραίους της στόχους. Πλαισιώθηκε με προβολή βίντεο με δραστηριότητες ΑμεΑ και της ίδιας, και με εισηγήσεις από την κ. Διευθύντρια, τις δύο παραπάνω εκπαιδευτικούς και μέλος της οικογένειας-συνοδό της μαθήτριας.

Οι μαθητές και μαθήτριες παρακολουθούσαν με υποδειγματική προσοχή κι αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι τέλους και ανταποκρίθηκαν ευχάριστα στην πρόσκληση της Δαυιδουλας για ερωτήσεις. Ξεδίπλωσαν έτσι τις σκέψεις τους και, ξεπερνώντας την αρχική αμηχανία τους, την προσέγγισαν με αυθεντικό ενδιαφέρον, όπως και οι καθηγήτριες και καθηγητές της. Φάνηκε ότι με αυτή μας την εκδήλωση έγινε ένα συγκινητικό και επιτυχημένο βήμα προς τον σεβασμό, την εκτίμηση και την αποδοχή!

http://lyk-parou.kyk.sch.gr/

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr