search-button
cross-out

Δραματικές στιγμές από τη φωτιά στην Πάτρα- Αστυνομικός κουβαλούσε στα χέρια ηλικιωμένο για να τον σώσει από τις φλόγες

Στις φλόγες ο τρίτος όροφος του Καραμανδάνειου
Δραματικές στιγμές από τη φωτιά στην Πάτρα- Αστυνομικός κουβαλούσε στα χέρια ηλικιωμένο για να τον σώσει από τις φλόγες

Δραματικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην Πάτρα κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει σε κατοικημένη περιοχή.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στην Πάτρα και εκκενώθηκαν εξαιτίας της φωτιάς οι περιοχές Αρόη, Παγώνα, Εγλυκάδα, Κωνσταντοπούλειο, Καραμανδάνειο και Μέριμνα με την βοήθεια ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο ήταν ένα από τα ιδρύματα που εκκενώθηκαν. Οι στιγμές που ακολούθησαν στην περιοχή ήταν συγκλονιστικές με την κινητοποίηση να είναι μεγάλη.,

Η αυτοθυσία των αστυνομικών ήταν μεγάλη. Ένας από αυτούς μετέφερε στα χέρια έναν ηλικιωμένο προκειμένου να τον μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος και να προστατευτεί από τη φωτιά. Η δραματική στιγμή καταγράφηκε από την κάμερα του Mega και με τον ηλικιωμένο να έχει αγκαλιάσει τον αστυνομικό από το λαιμό ξέροντας ότι αυτός είναι που θα τον σώσει.

Η φωτιά ξέσπασε σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και εξαπλώθηκε γρήγορα, με τους καπνούς να έχουν πνίξει την περιοχή και η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Δύσκολες ήταν οι στιγμές στην Πάτρα μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Μαρτυρία γιατρού αναφέρει ότι οι φλόγες μπήκαν στον τρίτο όροφο. Πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη για να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ για την φωτιά στην Πάτρα ο παιδίατρος Θανάσης Φίλιας όλοι οι ασθενείς απομακρύνθηκαν από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο και μεταφέρθηκαν σε άλλες κλινικές της πόλης.

«Έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση έγκαιρα και γρήγορα. Απομακρύνθηκαν όλα τα νοσηλευόμενα παιδιά και μεταφέρθηκαν στα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης, στο Ρίο και τον Άγιο Ανδρέα», τόνισε χαρακτηριστικά ο παιδίατρος.

Εκτίμησε ότι η φωτιά στο νοσοκομείο μπορεί να προκλήθηκε από κουκουνάρι δέντρου που έκαιγε δίπλα… «Η φωτιά έφτασε μέσα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και μάλιστα δημιουργήθηκε μια εστία στον τρίτο όροφο, στο κτήριο μέσα. Προφανώς, από κάποιο κουκουνάρι που πετάχτηκε, επειδή η περιοχή είναι γεμάτη με πεύκα. Πετάχτηκε στην ταράτσα και έπιασε εκεί ένας χώρος, αλλά δεν επεκτάθηκε, έσβησε γρήγορα», είπε ο γιατρός του Καραμανδάνειου.

newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr