search-button
cross-out

Δολοφονία στο Ψυχικό: Ποιος είναι ο 44χρονος – Το βαρύ ποινικό παρελθόν και οι σχέσεις με την Greek Mafia

Ο 44χρονος κυκλοφορούσε ελεύθερος από το 2022
Δολοφονία στο Ψυχικό: Ποιος είναι ο 44χρονος – Το βαρύ ποινικό παρελθόν και οι σχέσεις με την Greek Mafia

Παλιός γνώριμος των Αρχών είναι ο 44χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό.

Το 2009, ο 29χρονος τότε άνδρας είχε και πάλι συλληφθεί από τις αρχές ως κατηγορούμενος για μία από τις σοβαρότερες δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα.

Το «συνδικάτο του εγκλήματος»

Την υπόθεση, του επονομαζόμενου «συνδικάτου του εγκλήματος» στο οποίο είχε αποδοθεί η απαγωγή γνωστού εφοπλιστή αλλά και η δολοφονία επιχειρηματία στην Πεντέλη το 2008.

Ο 44χρονος μετά τη σύλληψη του, το 2009, πήρε μαζί με την πλειοψηφία των συγκατηγορουμένων του το δρόμο για τις φυλακές και το 2012 με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, 29 έτη και έξι μήνες.

Το 2017 εκδόθηκε η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, με την οποία ο 44χρονος σήμερα κατηγορούμενος, αθωώθηκε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για την απαγωγή του εφοπλιστή και καταδικάστηκε για το σκέλος της υπόθεσης που αφορούσε τη δολοφονία του επιχειρηματία.

Η Greek Mafia

Η απόφαση αυτή αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο και τελικά ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Εκείνη την περίοδο είχε αποδοθεί στον 44χρονο στενή σχέση με ένα από τα πιο «βαριά» ονόματα της αθηναϊκής νύχτας που εξελίχθηκε σε ηγετικό παράγοντα της λεγόμενης Greek Mafia, ο οποίος είχε καταδικαστεί κι αυτός για την απαγωγή, αλλά παραμένει έγκλειστος των φυλακών για πλήθος αδικημάτων.

Ελεύθερος από το 2022

Τον Απρίλιο του 2022, η ποινή του έληξε και ο κρατούμενος αποφυλακίστηκε.

Τότε, είχε συμπληρώσει 13 χρόνια παραμονής στις φυλακές. Για να αποφυλακιστεί ο 44χρονος προχώρησε σε συγχώνευση των ποινών στις οποίες είχε καταδικαστεί ενώ στην αποφυλάκιση του μέτρησαν και τα μεροκάματα τα οποία είχε κάνει τα οποία υπολογίστηκαν στα οκτώ έτη.

Ο 44χρονος πλέον αντιμετωπίζει μία νέα σοβαρή κατηγορία, αυτή της ανθρωποκτονίας του 54χρονου τοπογράφου, η οποία και τιμωρείται με τη μέγιστη των ποινών, την ισόβια κάθειρξη.

tanea.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr