search-button
cross-out

Δολοφονία Κώστα Κουνάλη: Εκτός φυλακής ο 39χρονος – Δεν ταυτοποιήθηκε το dna του

Ικανοποίηση δηλώνει η πλευρά του 39χρονου
Δολοφονία Κώστα Κουνάλη: Εκτός φυλακής ο 39χρονος – Δεν ταυτοποιήθηκε το dna του

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις ως προς την υπόθεση της δολοφονίας Κουνάλη πριν από 17 χρόνια καθώς ο 39χρονος αλουμινοκατασκευαστής που είχε προφυλακιστεί αναμένεται να βρεθεί εκτός φυλακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έδειξαν πως το dna του 39χρονου δεν ταυτίζεται με το υλικό που υπήρχε στα νύχια του θύματος με αποτέλεσμα να κατατεθεί αίτημα για την αποφυλάκισή του.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη, ο 39χρονος αναμένεται να βρεθεί εκτός φυλακής τις επόμενες ημέρες αν και θα του τεθούν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μία φορά το μήνα.

«Επιβεβαιώθηκαν οι ισχυρισμοί μας», αναφέρει ο δικηγόρος του 39χρονου

Ικανοποίηση επικρατεί στην πλευρά του 39χρονου εξαιτίας της συγκεκριμένης εξέλιξης.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο δικηγόρος του 39χρονου, Γιάννης Βασιλάκης: «η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη και επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς μας. Από την πρώτη στιγμή ο εντολέας μου αρνούνταν κάθε κατηγορία και πλέον τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδειξαν πως το dna του δεν ταυτιζόταν με εκείνο που είχε στα νύχια του το θύμα. Τώρα, περιμένουμε την οριστική απαλλαγή του από τις κατηγορίες».

Τέλη Μαΐου είχε προφυλακιστεί

Στα τέλη Μαΐου ο 39χρονος είχε κριθεί προφυλακιστέος για τη δολοφονία του Κώστα Κουνάλη πριν από 17 χρόνια και συγκεκριμένα στις 13 Νοεμβρίου 2007, στο Καστέλλι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Ηρακλείου.

Ο 39χρονος για μία ακόμη φορά τόνισε στην απολογία του ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στην υπόθεση, δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή στην ανθρωποκτονία. Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή αναφέρει πως δεν γνώριζε τον άτυχο κτηνοτρόφο κάτι που επανέλαβε πολλές φορές και σήμερα.

Το δαχτυλικό αποτύπωμα του 39χρονου στον τόπο του εγκλήματος

Το δαχτυλικό του αποτύπωμα του 39χρονου σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είχε εντοπιστεί τότε στον τόπο του εγκλήματος, που βρίσκεται δίπλα από το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στην Μονή Αγκαράθου, όπου είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένος ο κτηνοτρόφος και είχε χαρακτηριστεί «ορφανό».

Όταν τον περασμένο Νοέμβριο ο 39χρονος απασχόλησε τις διωκτικές αρχές για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, οι αστυνομικοί πήραν τα δακτυλικά του αποτυπώματα και στα εγκληματολογικά εργαστήρια των Αθηνών έγινε η ταυτοποίηση με την υπόθεση της δολοφονίας.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης.

Το χρονικό της δολοφονίας

Στις 13 Νοεμβρίου του 2007 ο άτυχος κτηνοτρόφος Κώστας Κουνάλης εντοπίζεται από τον ανιψιό του δολοφονημένος στο μετόχι του μέσα σε μία λίμνη αίματος.

Ο δράστης τον είχε χτυπήσει με μένος στο κεφάλι με ένα αυτοσχέδιο ρόπαλο – καρεκλοπόδαρο – χωρίς ωστόσο οι διωκτικές αρχές να βρουν το κυρίως σώμα της καρέκλας από την οποία αποσπάστηκε, ενώ η καραμπίνα του θύματος είχε κλαπεί.

cretapost.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr