search-button
cross-out

Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης: Αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ για το παιδί που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ

O 13χρονος είχε βρει τραγικό θάνατο σε λούνα παρκ τον Απρίλιο του 2014
Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης: Αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ για το παιδί που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ

Αποζημίωση ύψους 800.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους καλείται να πληρώσει ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης για τον θάνατο του 13χρονου Βασιλάκη στο λούνα παρκ και τον τραυματισμό της 9χρονης, τότε, αδελφής του τον Απρίλιο του 2014.

Μετά από μία 10ετία είχαμε επιτέλους τελεσίδικη απόφαση για την αποζημίωση που πρέπει να πληρώσει ο δήμος στους τραγικούς γονείς του παιδιού.
Η απόφαση του δικαστηρίου εκτός από τελεσίδικη είναι και καταπέλτης για τις ευθύνες που αποδίδει στη διοίκηση του τότε δημάρχου για τις παραλείψεις και τα λάθη και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 13χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι το θανατηφόρο δυστύχημα έγινε επί δημαρχίας Χρήστου Κορτζίδη. Το λούνα παρκ που ήταν εγκατεστημένο σε δημοτικό χώρο λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το Δημαρχείο, όπως αποδείχθηκε μετά το δυστύχημα, δεν διέθετε πιστοποίηση λειτουργίας από αρμόδια αρχή και δεν τηρούσε τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας αφενός και αφετέρου βρισκόταν εκεί καταχρηστικά αφού η περίοδος μίσθωσης είχε λήξει πολλές ημέρες πριν.

Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή και τώρα ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος τρέχει να βρει τα χρήματα.
Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι «ο δήμος με σεβασμό στη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού και έχοντας την αντίληψη ότι κανένα ποσό δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια ανθρώπινη απώλεια, ούτε και να απαλύνει τον πόνο των οικείων του, θα πληρώσει το ποσό που απαιτείται με όποιον τρόπο μπορεί».

Ακούγεται ωστόσο ότι ο δήμαρχος καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να αποφύγει αυτή την πληρωμή, καθώς όπως λέγεται ζητά μετ’ επιτάσεως από υπουργό να φτιάξει τροπολογία για να μη δώσει ούτε 1 ευρώ στους άτυχους γονείς.

Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, θα είναι σίγουρα μια πράξη ντροπής. Ελπίζουμε η δημοτική αρχή να επιδείξει τη μέγιστη δυνατή κοινωνική ευαισθησία, σεβόμενη το κράτος δικαίου, και όχι ένα σκληρό πρόσωπο σε μια έτσι κι αλλιώς χαροκαμένη οικογένεια.

Να δείξει ότι την ανθρώπινη ζωή δεν τη θεωρεί κόστος, αλλά ότι είναι απροσμέτρητη, και να μην μπει στον πειρασμό των προσθαφαιρέσεων.

Να χειριστεί ένα ζήτημα τόσο σοβαρό έχοντας υπόψη της ότι η αξία του ανθρώπου είναι και πρέπει να είναι ανεκτίμητη.
Αλλιώς θα φτάσουμε από την «αριστερή» κοροϊδία του Χρήστου Κορτζίδη στην «πασοκική με δεξιά στήριξη» μελαγχολία του Γιάννη Κωνσταντάτου.

ereportaz.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr