Κωστής Χατζηδάκης: Στην προστασία του Περιβάλλοντος μιλάμε με έργα

Το βίντεο του ΥΠΕΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Οι 11 παρεμβάσεις για ένα καλύτερο «αύριο» σε αρμονία με τη φύση Στα έργα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για την προστασία του Περιβάλλοντος αναφέρεται το ΥΠΕΝ σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα. Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, και το Υπουργείο Περιβάλλοντος […]

Το βίντεο του ΥΠΕΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Οι 11 παρεμβάσεις για ένα καλύτερο «αύριο» σε αρμονία με τη φύση

Στα έργα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για την προστασία του Περιβάλλοντος αναφέρεται το ΥΠΕΝ σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρουσιάζει τις 11 δομικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για τη μείωση της ρύπανσης και την προστασία των οικοσυστημάτων.

Όλες οι κινήσεις γίνονται βάσει ενός ολοκληρωμένου και καλά μελετημένου σχεδίου για την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης, με έμφαση στην «πράσινη» οικονομία και απώτερο στόχο ένα καλύτερο «αύριο» για τις επόμενες γενιές με λιγότερη μόλυνση και περισσότερες πηγές ενέργειας φιλικές προς το περιβάλλον. «Για το περιβάλλον μιλάμε με έργα» ξεκαθαρίζει ο Κωστής Χατζηδάκης, προσθέτοντας: «Γιατί το περιβάλλον είναι ο πλούτος μας».

Σύμφωνα με το βίντεο του ΥΠΕΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αυτά είναι τα 11 έργα για το περιβάλλον και την προστασία του που έχουν γίνει μέχρι στιγμής:

  1. Ξεκινήσαμε την απολιγνιτοποίηση. Έως το 2023 θα έχουν κλείσει σχεδόν όλες οι λιγνιτικές μονάδες στον ελλαδικό χώρο. Εξαίρεση η μία λιγνιτική μονάδα παραγωγής ενέργειας που θα σταματήσει να λειτουργεί το 2028.
  2. Έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας. Έκλεισε ο δεύτερος κύκλος του «Εξοικονομώ» -275 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ετοιμάζεται και νέος κύκλος.
  3. Υποθαλάσσιες συνδέσεις των νησιών για καταπολέμηση της ρύπανσης. Μέχρι το 2030 θα έχει ολοκληρωθεί ο χάρτης των ηλεκτρικών διασυνδέσεων. Κρήτη – Αττική το 2023, ενώ όλες οι κυκλάδες μέχρι το 2024.
  4. Ηλεκτροκίνηση. Δίνονται κίνητρα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σκούτερ, ποδήλατα.
  5. Αναδασώσεις
  6. Απορρίμματα – Ανακύκλωση. Επιτυχημένη διαχείριση του προβλήματος σε Κέρκυρα, Αίγιο και Λευκάδα. Ενιαίο τέλος στις πλαστικές σακούλες.
  7. Πλαστικά μιας χρήσης. Νομοσχέδιο για την κατάργησή τους με τον χρόνο προσαρμογής των πολιτών να ορίζεται μέχρι τον Ιούλιο του 2021.
  8. Προστασία των NATURA
  9. Κατεφάδιση αυθαιρέτων. Η αρχή γίνεται από τη Μακρόνησο.
  10. Αστικά πάρκα – Αναπλάσεις. Μονοπάτια στον Υμηττό και αναμόρφωση του Πάρκου Τρίτση στην Περιφέρεια Αττικής που είχε εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, έτοιμο είναι το ειδικό χωρικό σχέδιο για το Μάτι -τον οικισμό που κάηκε στις 23 Ιουλίου 2018 με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 102άνθρωποι.
  11. Ακρόπολη. Με κεντρικό σύνθημα «Κρατάμε την Ακρόπολη στο ύψος της» μειώνεται το ύψος των κτιρίων γύρω από τον Ιερό Βράχο στα 21 μέτρα.

Πηγή: athensvoice.gr