search-button
cross-out

«Με χτυπούσε απ’ όταν το μωρό ήταν δύο μηνών» – Στην φυλακή ο 26χρονος Χανιώτης – Δικαίωση για τη Μαρία, την κόρη της και την γιαγιά της

Βαριά καταδίκη 26χρονου Χανιώτη σε πέντε χρόνια και δύο μήνες και μάλιστα χωρίς αναστολή, επέβαλε το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων για υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.
«Με χτυπούσε απ’ όταν το μωρό ήταν δύο μηνών» – Στην φυλακή ο 26χρονος Χανιώτης – Δικαίωση για τη Μαρία, την κόρη της και την γιαγιά της

Στην φυλακή οδηγείται ο 26χρονος πατέρας  που ξυλοφόρτωσε την 23χρονη γυναίκα του και την 76χρονη γιαγιά της, το Σάββατο, σε πεζοδρόμιο στην περιοχή του Κουμπέ, κρατώντας μάλιστα στα χέρια του την 14 μηνών κόρη του ζευγαριού και μπροστά στα έντρομα μάτια των γειτόνων. Στη συνέχεια, έβαλε το μωρό στο αυτοκίνητό του και τράπηκε σε φυγή, ενώ το παρέδωσε πίσω στην μητέρα μία μέρα μετά.

«Η Μαρία και η γιαγιά ήταν πεσμένες στο πεζοδρόμιο, αυτός τις κλωτσούσε. Το μωρό ούρλιαζε. Δεν μπορούσαμε να το πάρουμε» κατέθεσε μεταξύ άλλων γειτόνισσα που ήταν παρούσα στο περιστατικό.

Η 23χρονη Μαρία, εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του αυτόφωρο τριμελούς πλημμελειοδικείου με μελανιασμένο μάτι, μώλωπες στο πρόσωπο και δάκρυα στα μάτια, εξιστορώντας τα γεγονότα  εκείνης της βραδιάς που την οδήγησαν σε μήνυση κατά του 26χρονου συζύγου της.

«Μου έλεγαν κάνε υπομονή να μεγαλώσει το παιδί»

Όπως κατέθεσε, η ίδια έπεφτε συστηματικά θύμα κακοποίησης από τον 26χρονο, απ’ όταν το μωρό ήταν δύο μηνών. «Πριν έναν μήνα μου επιτέθηκε χωρίς λόγο, μπουνιές, κλωτσιές στο κεφάλι, είχα λιποθυμήσει, πήγα στο νοσοκομείο» ανέφερε, ενώ όπως είπε, οι δικοί της άνθρωποι την συμβούλευαν να κάνει υπομονή, να μεγαλώσει το παιδί.

Λίγες μέρες πριν τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου, η Μαρία του είχε ανακοινώσει την απόφασή της να φύγει από το σπίτι τους, ζητώντας συναινετικό διαζύγιο και χωρίς καμία περαιτέρω αξίωση. Πήρε το μωρό και πήγε να μείνει για μερικές μέρες στο σπίτι της γιαγιάς της, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Εκείνο το απόγευμα, όπως ανέφερε, της ζήτησε να δει για λίγο το παιδί κι εκείνη του είπε ότι θα κατέβαινε στο πεζοδρόμιο ενώ ζήτησε και από την γιαγιά της να την συνοδεύσει γιατί φοβόταν. «Του έδωσα το παιδί κι έφαγα το πρώτο μπουκέτο. Έπεσα κάτω. Αυτός είχε το παιδί αγκαλιά και με κλωτσούσε με τα πόδια στο πρόσωπο» κατέθεσε.

Τότε η γιαγιά άρχισε να καλεί σε βοήθεια: «Μόλις φώναξα άρχισε να με κλωτσάει. Με το να δω το κοριτσάκι μου κάτω, εγώ άρχισα να φωνάζω. Βγήκε έξω όλη η γειτονιά. Αυτός με κλωτσούσε, εγώ είχα πέσει κάτω, μετά έβαλε το μωρό στο αμάξι και έφυγε» κατέθεσε η 76χρονη.

«Τη χτυπούσε, το ήξερα, ήταν πολύ στεναχωρημένη. Δεν είναι κακό παιδί απλά είχε κάποιο πρόβλημα και στα καλά καθούμενα την χτυπούσε» ανέφερε.

Ως μάρτυρες κατέθεσαν και οι αστυνομικοί της άμεσης δράσης και των ΤΑΕ που επιλήφθηκαν του περιστατικού την επόμενη μέρα, όταν μετά από μήνυση της 23χρονης, δόθηκε σήμα για την σύλληψή του. Όπως είπαν ο 26χρονος αντιστάθηκε, φώναζε και απειλούσε ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί. Στην απολογία του, υποστήριξε πως η σιδερογροθιά ήταν «οικογενειακό κειμήλιο» ενώ το σπρέι πιπεριού το είχε πάρει ο ίδιος δώρο στην γυναίκα του.

«Το ξέραμε ότι την είχε στείλει στο νοσοκομείο τον Ιανουάριο. Το βράδυ με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως θα είμαι εγώ ο επόμενος» τόνισε ο θειος της κοπέλας.

Βαριές καταδίκες

Ο 26χρονος καταδικάστηκε για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης τόσο στην ίδια, όσο και στην γιαγιά της, για ενδοοικογενειακές απειλές σε βάρος τόσο των δύο όσο και άλλων συγγενικών προσώπων και για οπλοφορία καθώς βρέθηκαν πάνω του σπρέι πιπεριού και σιδερογροθιά και για αντίσταση κατά της αρχής ενώ αθωώθηκε για την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης, καθώς στην διάρκεια της σύλληψής του τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί. 

Απαλλάχθηκε επίσης για την κατηγορία της αρπαγής του ανήλικου μωρού τους που του είχε αποδοθεί, με το σκεπτικό ότι το ζευγάρι ήταν τυπικά σε γάμο, συνεπώς δεν υπήρχε άσκηση της επιμέλειας από την μητέρα.

Στον κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά ενώ το Δικαστήριο δεν έδωσε αναστολή στην ποινή αλλά ούτε και αναστέλλουσα ισχύ στην έφεση κι έτσι ο καταδικασθείς μετά το τέλος της δίκης οδηγήθηκε στην φυλακή.

Ούτε μια συγγνώμη

Στην απολογία του ο 26χρονος τόνισε πως δεν είναι ένα βίαιο ή επικίνδυνο άτομο, δεν αναγνώρισε τίποτα, απέδωσε τα τραύματα της κοπέλας στην πτώση της στο πλατύσκαλο ενώ το ίδιο ισχυρίστηκε και για την γιαγιά.

«Αισθάνεται ασφαλής»
H συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορίας, Μαρία Νταντινάκη σε δηλώσεις της μετά το πέρας της διαδικασίας, σημείωσε: «Το δικαστήριο θεωρώ ότι εξάντλησε την αυστηρότητά του και αυτό το έκανε για να προστατεύσει την παθούσα που έχει υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία τα τελευταία χρόνια» και ευχήθηκε η εν λόγω απόφαση να αποτελέσει «ένα παράδειγμα και ένα μάθημα σε όσους επιχειρούν παρόμοια πράγματα μέσα στα σπίτια τους»

Χανιά: Καθημερινά τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας – Να ανοίξουν τα στόματα

Στο πλευρό της 23χρονης, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή το γραφείο ενδοοικογενειακής βίας στα Χανιά που διενήργησε την προανάκριση συλλέγοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την δικογραφία και συμβάλλοντας ψυχολογικά και ουσιαστικά στην καταδίκη του δράστη.

Παρατηρούμε σχεδόν καθημερινά ενδοοικογενειακής βίας όμως είναι ευχάριστο το γεγονός ότι οι γυναίκες άρχισαν να μιλούν» σημείωσε η υπαστυνόμος Ελένη Βιγλάκη, προϊσταμένη του γραφείου, καλώντας όλες τις γυναίκες θύματα βίας να προσέρχονται στο γραφείο: «Υπάρχει βοήθεια, υπάρχουν φορείς. Να ανοίξουν τα στόματα» σημείωσε.

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Προφυλακίστηκε 43χρονος για παιδική πορνογραφία
Ελλάδα

Προφυλακίστηκε 43χρονος για παιδική πορνογραφία

21 χρόνια χωρίς τον Γιάννη Κυράστα: Η είδηση σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα, η θητεία στους δύο αιωνίους και η άνιση μάχη με τη «γάγγραινα του Φουρνιέ»
Lifestyle

21 χρόνια χωρίς τον Γιάννη Κυράστα: Η είδηση σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα, η θητεία στους δύο αιωνίους και η άνιση μάχη με τη «γάγγραινα του Φουρνιέ»

Δίκη Λυγγερίδη: «Κόλαφος» η εισαγγελέας για τον 19χρονο που δολοφόνησε τον αστυνομικό – Ζήτησε την ενοχή του
Ελλάδα

Δίκη Λυγγερίδη: «Κόλαφος» η εισαγγελέας για τον 19χρονο που δολοφόνησε τον αστυνομικό – Ζήτησε την ενοχή του

Καλπάζουν τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας: Η Κρήτη στην τρίτη θέση πανελλαδικά!
Ελλάδα

Καλπάζουν τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας: Η Κρήτη στην τρίτη θέση πανελλαδικά!

10 χρόνια “Αλήθειες με τη Ζήνα”: Λένα και Κωνσταντίνα, οι γυναίκες που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο- Μέσα σε δύο μήνες μητέρα και κόρη έχασαν τη “μάχη” με τον καρκίνο
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

10 χρόνια “Αλήθειες με τη Ζήνα”: Λένα και Κωνσταντίνα, οι γυναίκες που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο- Μέσα σε δύο μήνες μητέρα και κόρη έχασαν τη “μάχη” με τον καρκίνο

Μητέρα μαχαίρωσε τα τρία της παιδιά την ώρα που κοιμόντουσαν
News

Μητέρα μαχαίρωσε τα τρία της παιδιά την ώρα που κοιμόντουσαν

Double Trouble Party στην καρδιά της Αθήνας! Ο αγαπημένος δημοσιογράφος Νίκος Γεωργιάδης γιόρτασε τα γενέθλια του στο ολοκαίνουριο premium sushi bar – restaurant ‘’Tokyo Joe”!
Lifestyle

Double Trouble Party στην καρδιά της Αθήνας! Ο αγαπημένος δημοσιογράφος Νίκος Γεωργιάδης γιόρτασε τα γενέθλια του στο ολοκαίνουριο premium sushi bar – restaurant ‘’Tokyo Joe”!

Ντουμπάι: Υπόθεση εμπορίας ανθρώπων μετά το άγριο περιστατικό με την 20χρονη που βρέθηκε ετοιμοθάνατη
Κόσμος

Ντουμπάι: Υπόθεση εμπορίας ανθρώπων μετά το άγριο περιστατικό με την 20χρονη που βρέθηκε ετοιμοθάνατη

zinapost.gr