Δημήτρης Λάλος – Είμαι ευτυχισμένος! Ανυπομονώ για τον ΤΙΜΩΡΟ, τη φοβερή δουλειά που έχουμε ετοιμάσει!
Ποδαρικό χθες στην «Super Κατερίνα» έκανε ο Δημήτρης Λάλος, ο πρωταγωνιστής του ΤΙΜΩΡΟΥ, της σύγχρονης δραματικής σειράς του Alpha που κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Δευτέρα, στις 21:00, με διπλό επεισόδιοΗ Κατερίνα Καινούργιου , υπέρκομψη στα λευκά, υποδέχθηκε στο πλατό έναν από τους πιο δημοφιλείς πρωταγωνιστές, σε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης, για την τηλεόραση, το θέατρο, την προδοσία και την εκδίκηση.
Με την είσοδό του στο πλατό η Κατερίνα Καινούργιου σχολίασε την εμφάνισή του και το πόσο διαφορετικός δείχνει από κοντά σε σχέση με την οθόνη. «Έχει να κάνει με το υποκριτικό φορτίο που πρέπει να φέρω στο ρόλο. Δεν κάνω τον εαυτό μου. Μου το λένε συχνά ότι φαίνομαι στην τηλεόραση πιο μεγάλος πιο ογκώδης».
Από το Μαθιό που λάτρεψε ο κόσμος, στο Μάρκο και τον ΤΙΜΩΡΟ. Υπάρχουν κοινά στοιχεία στον ίδιο και τον ήρωα που υποδύεται; «Πάντοτε ψάχνω να βρω τα κοινά χαρακτηριστικά που μπορεί να έχουν οι ήρωες τους οποίους υποδύομαι με εμένα, διότι ο τρόπος που προσεγγίζω τους ρόλους μου είναι μέσα από εμένα. Σίγουρα έχω κάποια κοινά χαρακτηριστικά με το ρόλο, αλλά πρόκειται για 2 τελείως διαφορετικούς ανθρώπους».
Ο Μάρκος και η αδικία σε βάρος του
Όσον αφορά τη σειρά, ΤΙΜΩΡΟΣ και τον ρόλο που υποδύεται, είπε: «Προσεγγίζω τους ρόλους μου μέσα από μένα. Ο Μάρκος (σ.σ. ο ήρωας που υποδύεται) αδικήθηκε πάρα πολύ, του έκλεψαν την παιδική του ηλικία. Από πολύ νέο τον έβαλαν άδικα φυλακή σε μια άλλη χώρα, στο Μαρόκο, για κάτι που δεν έκανε. Τον εξαπάτησαν. Του στερήσανε τη ζωή. Αυτή η αδικία – όση έρευνα έκανα για έναν τέτοιο ρόλο, γιατί είναι πολύ δύσκολο να μπεις στα πετσί ενός τέτοιου ρόλου , που ήταν 18 χρόνια στη φυλακή- αυτή η αδικία που ένιωσε είναι αυτό που προχωράει το χαρακτήρα του, του δίνει το drive, το θέλω του να εκδικηθεί, να γυρίσει πίσω, και να μάθει τι έγινε, γιατί έγινε».
Η εκδίκηση αποτελεί την κινητήριο δύναμη του ήρωα; «Έχει ενδιαφέρον να εξετάσουμε αν η εκδίκηση, ως βασικό συναίσθημα του ανθρώπου, είναι κακία ή είναι μια φυσιολογική αντίδραση απέναντι στην αδικία. Τι είναι καλό, τι είναι κακό είναι ένα λεπτό ζήτημα που καλείται και η μυθοπλασία (και η υποκριτική) να μας δώσει κάποιες απαντήσεις. Η μυθοπλασία δίνει στον κόσμο κάτι που ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει, να αντιληφθεί. Δεν είναι τυχαίο που ο κόσμος θέλει να δει θέατρο, θέλει να δει σειρές, για να δει τον εαυτό του μέσα από τους άλλους ανθρώπους».
Εχω νιώσει την προδοσία
Έχει ο ίδιος αισθανθεί την αδικία; Έχει νιώσει πληγωμένος και προδομένος από ανθρώπους που αγαπούσε; «Βέβαια» απαντά. «Και ποιος δεν το έχει νιώσει. Από κει και πέρα έχει να κάνει με την παιδεία και τον χαρακτήρα του καθενός για το πώς θα το εκμεταλλευθεί ή να το χρησιμοποιήσει. Το να σου βγει η εκδίκηση σε κακό ή να το γυρίσεις μέσα σου και να μπορέσεις να το επεξεργαστείς. Έχει να κάνει με την ψυχολογία, γι αυτό υπάρχουν σήμερα οι ψυχολόγοι, άνθρωποι που μπορούν να σε βοηθήσουν… Έχω πάει κι εγώ σε ψυχολόγο και είναι κάτι που ο καθένας μας θα έπρεπε να κάνει. Στην αρχή ένιωθα περίεργα, είχα αμφιβολία να πάω να μην πάω, ιδίως στην Ελλάδα είναι κάπως κατακριτέο. ‘Οταν πήγα κατάλαβα ότι είναι απλά εένας φίλος πιο ουδέτερος απέναντι σε αυτά που έχεις να του πεις. Έπρεπε να είχα πάει νωρίτερα, είπα στον εαυτό μου, γιατί έχασες τόσο πολύ χρόνο;» παραδέχεται ο Δημήτρης Λάλος.
Το Μαρόκο
Αναφερόμενος στα γυρίσματα στο Μαρόκο για τον ΤΙΜΩΡΟ, υπογράμμισε: «Το Μαρόκο και ιδιαίτερα το Μαρακές που βρεθήκαμε για το γύρισμα είναι ένα μέρος που, ενώ έχω μεγαλώσει στη Γερμανία και έχω πάει σε όλη την Ευρώπη, ακόμα να το ξεχάσω. Είναι ένα μέρος που πρέπει ο καθένας να πάει. Είναι πιο κοντά στους Έλληνες παρά προς την Ευρώπη. Είμαστε πιο κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους, στη νοοτροπία τους, είναι φοβερά τα μέρη. Όποιος πάει θα του μείνει αξέχαστο. Στις πρώτες 48 ώρες ένιωθα ότι είμαι ήδη 4 μέρες εκεί. Ο χρόνος είναι σα να διαστέλλεται»!
Τηλεόραση και Σασμός
Σε σχέση με την τηλεόραση ανέφερε: «Δε νομίζω ότι άργησα. Έκανα τηλεόραση ακριβώς τη σωστή στιγμή, όλα τα πράγματα έγιναν έτσι όπως έπρεπε να γίνουν και έγιναν τη σωστή στιγμή». Για το ρόλο του Μαθιού στο Σασμό είπε: «Είχα ενδοιασμούς και για τον Σασμό, στην αρχή δεν ήμουν σίγουρος. Αλλά επειδή υπήρχε και το βιβλίο του Πετρουλάκη, υπήρχε ένας μύθος πίσω από την ιστορία και ήρθε ο σκηνοθέτης και με βρήκε για να με πείσει, κάπως με παρακίνησε να το κάνω. Ήταν η σωστή ώρα, η σωστή στιγμή, ήμουν κι εγώ αρκετά ώριμος».
Συνεχίζοντας για το Σασμό και για τη συνεργασία του με τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου λέει; «Καταφέραμε μαζί με τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου να φτιάξουμε ένα εμβληματικό ζευγάρι, κι ο κόσμος να το αγαπήσει και να το θυμάται στον καιρό που θα ‘ρθει. Γνωρίζω ότι ο κόσμος μπορεί να με αποκαλεί για καιρό Μαθιό ,αλλά δεν με πειράζει, γιατί για τον ηθοποιό είναι ευχή και κατάρα να κάνει μια επιτυχία. Πάντα προσπαθούμε να κάνουμε μια επιτυχία κι ύστερα, όταν γίνει, λέμε ότι όλοι θα με θυμούνται γι αυτό. Δεν πειράζει. Χαίρομαι με όλη μου την ψυχή, τον Μαθιό τον αγάπησα πολύ ως χαρακτήρα, του τα έδωσα όλα. Η αγάπη που πήρα πίσω από τον κόσμο είναι ανάλογη, δε μετανιώνω γι αυτό. Πιστεύω ότι δεν γίνεται εύκολα κάτι τέτοιο».
Με τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου συνεργάζονται στο Ηρώδειο, σε μια παράσταση που θα παιχτεί άπαξ την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, «Ζωρζ & Φρεντερίκ: Ποιητές του Ονείρου». «Με τη Μαριλίτα έχουμε μια πολύ καλή σύνδεση υποκριτικά. Κι όχι μόνο… Έχουμε μια κοινή επαφή, ένα κοινό τρόπο να προσεγγίζουμε το ρόλο. Ο ρόλος είναι και η στιγμή που παίζεις, πώς χειραγωγείς τον χρόνο την ώρα που γράφουν οι κάμερες, πώς αντιλαμβάνεσαι τον χρόνο την ώρα που συμβαίνουν τα πράγματα. Αυτό είναι η υπέρτατη ουσία του ηθοποιού. Με τη Μαριλίτα έχουμε ταιριάξει σε αυτό».
Το θέατρο
Ένας ηθοποιός μπορεί να ζήσει θέατρο; «Όλα έχουν να κάνουν με τις ανάγκες του καθενός και με το τι θέλει από τη ζωή του. Φαντάζομαι πως ένας άνθρωπος που έχει κατεβάσει όλες του τις ανάγκες στο μηδέν, μπορεί να ζήσει και μόνο από το θέατρο. Είναι ένα δύσκολο επάγγελμα, όμως δεν είναι κάτι αδύνατο να ζεις μόνο από το θέατρο, μπορείς να ζήσεις και από το θέατρο» τόνισε ο Δημήτρης Λάλος. Ο ίδιος έχει αντιμετωπίσει οικονομικές δυσκολίες, όσο ήταν στο θέατρο. «Μόνο δυσκολευόμουν οικονομικά. Έκανα μόνο θέατρο, ένα θέατρο έρευνας, ένα θέατρο ουσίας, έψαχνα να βρω νέους τρόπους σκηνοθεσίας και υποκριτικής. Έχω φτιάξει 2 θέατρα, το Επί Κολωνώ με την Ομάδα Νάμα και ύστερα το Tempus Verum που το είχα για 6 χρόνια, όπου προσπάθησα να στεγάσω τα λάθη μου. Γιατί ένας καλλιτέχνης πρέπει να μπορεί να κάνει και λάθος. Γιατί όταν σε πιέσουν τα οικονομικά πας σε εύκολες λύσεις για να ανταπεξέλθεις. Πρέπει να βρεις τρόπο να κάνεις λάθος, να δοκιμάσεις πράγματα που ίσως να μη λειτουργήσουν για να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα κι όχι να μιμείσαι απλά άλλους για να κάνεις κάποια επιτυχία».
Η σχέση με τις συνεντεύξεις
«Δεν αποφεύγω ακριβώς τις συνεντεύξεις. Πρέπει να βγαίνεις στο κοινό, να μιλάς με την τέχνη σου, όχι ως άνθρωπος. Προτιμώ να μιλάω με την τέχνη μου. Κι όταν έχω κάτι να πω ως Δημήτρης Λάλος, τότε να βγω να τα πω. ‘Οταν κάνεις πολλές συνεντεύξεις μπορεί να καταλήξεις να λες τα ίδια, γιατί δεν έχεις κάτι άλλο να πεις. Χρειάζεται ως άνθρωπος να έχεις μια αγρανάπαυση, να διαβάσεις, χρειάζεται πολύ διάβασμα και το επάγγελμα του ηθοποιού».
Ο Τιμωρός
Μετά το Μαθιό στο Σασμό, ο Δημήτρης Λάλος ερμηνεύει έναν ακόμη σημαντικό και πολυεπίπεδο ρόλο, αυτό του Μάρκου στον ΤΙΜΩΡΟ. «Ο ΤΙΜΩΡΟΣ έχει πολύ δυνατά στοιχεία, φοβερή φωτογραφία, εξαιρετικούς συνεργάτες… νιώθουμε τρομερή ευθύνη απέναντι στο κοινό για να του παρουσιάσουμε κάτι που πραγματικά θα κάνει τη διαφορά» υπογραμμίζει. «Ανυπομονώ να δω κι εγώ τη σειρά, αλλά μέσα στο μυαλό μου έχει παιχτεί. Όταν βλέπω τα ήδη γυρισμένα πλάνα τα ενώνω με άλλες καταστάσεις και είναι σα να τα βλέπω όλα μαζί».
Μιλώντας για το ρόλο, τον Μάρκο, λέει ότι «αυτός ο άνθρωπος προδόθηκε. Αλλά για να προδοθεί αρχικά είχε εμπιστοσύνη. Αυτό είναι το μεγάλο κόλπο. Για να σε προσδώσει κάποιος πρέπει να του έχεις εμπιστοσύνη. Εάν δεν του έχεις εμπιστοσύνη δεν μπορεί να σε προδώσει. Και εκεί είναι που πονάει. Πονάει αυτός ο χαρακτήρας γιατί προδόθηκε από κάποιους που τους είχε εμπιστοσύνη».
Τέλος, μίλησε για τον Αλέξανδρο Σταύρου που συνεργάζονται στον ΤΙΜΩΡΟ και αποκάλυψε την πρώτη συνάντησή τους: «Ήμουν ένα νέο παιδί που καθάριζε το θέατρο, έφερνα στους ηθοποιούς τα πράγματα, όταν είδα τον Αλέξανδρο Σταύρου πρώτη φορά. Ήμουν 19 χρονών. Έκανα τα σκηνικά και τα κοστούμια. Ο Αλ.Σταύρου ήταν τότε πρωταγωνιστής σε μια παράσταση και τώρα βρεθήκαμε να παίζουμε και να κάνει τον πατέρα μου, είναι πολύ συγκινητικό».
«Είμαι ευτυχισμένος»
Κάνοντας ένα απολογισμό στο τώρα, ο Δημήτρης Λάλος καταλήγει: «Είμαι ευτυχισμένος, όλα πάνε καλά, ανυπομονώ για τη φοβερή δουλειά που έχουμε ετοιμάσει. Και γενικά ελπίζω για όλο τον κόσμο τα πράγματα να αλλάξουν και να πάνε καλά. Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος φαντάζομαι για όλους αλλά θα αντέξουμε».
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.