Υγρό Κέικ Λεμονιού με το γλάσο του από την Εύα Παρακεντάκη!

Είναι από τα πρώτα κέικ που ξεκίνησα να φτιάχνω σαν νοικοκυρά πια στο σπίτι μου.Την συνταγή μου την είχε δώσει μία φίλη Αμερικάνα η Helen, που τότε έμενε δίπλα μας στην γειτονιά του Φαλήρου

Από τότε δεν άλλαξα τίποτα.Δεν μου δημιουργήθηκε ανάγκη να κάνω κανέναν νέο πειραματισμό σε αυτό το ζουμερό και μυρωδάτο μείγμα.Φοβήθηκα να το αγγίξω μη χάσω την απόλυτη ισορροπία του.Γιατί όταν βρίσκεις ΤΟ κέικ,απλά δεν το πειράζεις.

Δική σας η συνταγή

Για το κέικ

  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 75 γρ. βούτυρο αγελάδας φρέσκο και λιωμένο
  • 30 ml ρούμι
  • Από 4 λεμόνια ακέρωτα το ξύσμα
  • 1 σφηνάκι χυμό λεμόνι
  • 110 γρ κρέμα γάλακτος 35%
  • 270 γρ ζάχαρη
  • 5 αυγά

Για το Γλάσο

  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • χυμός από λεμόνι

Εκτέλεση
Ξεκινάμε πάντα τη διαδικασία με τα κέικ μας προθερμαίνοντας το φούρνο.Για το LemonCake στους 200°C.
Ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα με έναν αυγοδάρτη πολύ καλά. Βάζουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι (κοσκινισμένο) και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν το ένα από το άλλο. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο το χυμό λεμονιού και το ρούμι.
Βάζουμε το μείγμα μας σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ(εγώ διάλεξα μία στρογγυλή ναζιάρα).

Και τώρα το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200°C. Το αφήνουμε για 5 λεπτά και έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 40 λεπτά πάντα με προσοχή στους χρόνους γιατί από φούρνο σε φούρνο υπάρχει διαφορά. Ξεφορμάρουμε όταν είναι χλιαρό και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για να το περιχύσουμε με το γλάσο.

Γλάσο
Αρχίζουμε να ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με λίγο χυμό λεμονιού,προσθέτουμε λίγο-λίγο  μέχρι να γίνει ένα λευκό, παχύρρευστο υγρό.Περιχύνουμε το κέικ! Και το αφήνουμε λίγο στην άκρη να ενωθούν το γλάσο με το κείκ