Χωριάτικη μακαρονοσαλάτα από την Εύα Παρακεντάκη

Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Υλικά

  • 1 πακέτο πένες ριγέ
  • 1 ντομάτα
  • 1 αγγούρι ή ατζούρι
  • ½  πιπεριά πράσινη
  • 12 ελιές
  • 2-3 κ.σ. κάπαρη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 150 γρ. φέτα
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • ½ κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 2-3 κ.σ. γλιστρίδα
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πένες μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό και όταν τις σουρώσουμε  τις αφήνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν τους ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε καρεδάκια και σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε να ενωθούν. Μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο για αργότερα ή και να την απολαύσουμε αμέσως.

Tip-άκι

Τα λαχανικά μας είναι καλύτερο να είναι από το ψυγείο παγωμένα έτσι ώστε να μας δώσουν τη δροσιά τους μέσα στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.