Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι από την Εύα Παρακεντάκη
Αγαπημένο φαγητό κάθε ελληνικής οικογένειας!
20.01.2023 | 16:30
Υλικά
- 2 μπριζόλες χοιρινές
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- Λεμονοθύμαρο
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. λευκό κρασί
- 2 κ.σ. βούτυρο
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί και βάζουμε τις μπριζόλες μας. Τηγανίζουμε 3 λεπτά από κάθε πλευρά και αφαιρούμε το ελαιόλαδο από το τηγάνι. Κρατάμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε και το 1/2 βούτυρο. Βάζουμε ττο σκόρδο με τη φλούδα του και το λεμονοθύμαρο και τηγανίζουμε βρέχοντας τις μπριζόλες με το λίπος άλλα 3-4 λεπτάκια. Αλάτίζουμε βάζουμε πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί γυρνάμε μία δύο φορές τις μπριζόλες και από τις δύο μεριές και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.