Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι από την Εύα Παρακεντάκη

Αγαπημένο φαγητό κάθε ελληνικής οικογένειας!

Υλικά

  • 2 μπριζόλες χοιρινές
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • Λεμονοθύμαρο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί και βάζουμε τις μπριζόλες μας. Τηγανίζουμε 3 λεπτά από κάθε πλευρά και αφαιρούμε το ελαιόλαδο από το τηγάνι. Κρατάμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε και το 1/2 βούτυρο. Βάζουμε ττο σκόρδο με τη φλούδα του και το λεμονοθύμαρο και τηγανίζουμε βρέχοντας τις μπριζόλες με το λίπος άλλα 3-4 λεπτάκια. Αλάτίζουμε βάζουμε πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί γυρνάμε μία δύο φορές τις μπριζόλες και από τις δύο μεριές και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.