Τραγανά φιογκάκια νηστίσιμα με μέλι και κανέλα από την Εύα Παρακεντάκη
Κομψά και πεντανόστιμα!
14.10.2020 | 11:23
Υλικά
Για το φύλλο:
250 γρ αλεύρι
1/2 ποτήρι νερό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ χυμό λεμονιού
1 σφηνάκι τσικουδιά
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ανοίγουμε μία λακουβίτσα στο αλεύρι και βάζουμε μέσα όλα τα υλικά αρχίζουμε και ζυμώνουμε,ο σκοπός μας είναι είναι να κάνουμε μία αφράτη και ελαστική ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη μισή ώρα να ξεκουραστεί.Ανοίγουμε λεπτά φύλλα και κόβουμε λωρίδες που στην συνέχεια της χωρίζουμε σε μικρά τετράγωνα τα οποία κάνουμε φιογκάκια. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα. Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα