Tο Χούμους το αυθεντικό από την Εύα Παρακεντάκη

Δοκιμάστε το!

Υλικά

500 γρ. ρεβίθια βρασμένα

1/2 φλ. νερό από το βράσιμο

1 σκ σκόρδο

150 γρ. ταχίνι

Χυμός ενός λεμονιού

1/2 κ.γ. κύμινο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

ξύσμα λεμονιού

κόλιανδρος ή μαϊντανός φρέσκος, μόνο τα φύλλα

2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο ενός μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Γαρνίρουμε με ρεβίθια, ξύσμα λεμόνι, ελαιόλαδο και φρέσκο κόλιανδρος ή μαϊντανό.