Το πιο αφράτο κεμπάπ από την Εύα Παρακεντάκη
Μια ξεχωριστή γεύση για την Τσικνοπέμπτη...και όχι μόνο!
15.02.2023 | 11:05
Υλικά
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
500 γρ αρνίσιο κιμά
3 κ.σ μαϊντανό
1 κρεμμύδι ξερό περασμένο από τον τρίφτη
μία σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 αυγά
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
3 κ.σ ελαιόλαδο
3κ.γ πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ κύμινο
1 κ.γ μπαχάρι
1/2 κ.γ σουμάκ
αλάτι/πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση
Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε τον κιμά για αρκετή ώρα, τουλάχιστον 5’. Τον βάζουμε στο ψυγείο κλεισμένο αεροστεγώς τουλάχιστον για 2 ώρες. Πλάθουμε τα κεμπάπ μας και τα ψήνουμε κατά προτίμηση στην σχάρα η στο σχαροτήγανο. Τα σερβίρουμε με πίτες κρεμμύδι ξερό μαϊντανό γιαούρτι και μπόλικη γλυκιά πάπρικα.