Το πιο αφράτο κεμπάπ από την Εύα Παρακεντάκη

Μια ξεχωριστή γεύση για την Τσικνοπέμπτη...και όχι μόνο!

Υλικά

500 γρ μοσχαρίσιο κιμά

500 γρ αρνίσιο κιμά

3 κ.σ μαϊντανό

1 κρεμμύδι ξερό περασμένο από τον τρίφτη

μία σκελίδα σκόρδο λιωμένη

2 αυγά

3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί

3 κ.σ ελαιόλαδο

3κ.γ πάπρικα γλυκιά

1 κ.γ κύμινο

1 κ.γ μπαχάρι

1/2 κ.γ σουμάκ

αλάτι/πιπέρι μαύρο
 
 Εκτέλεση

Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε τον κιμά για αρκετή ώρα, τουλάχιστον 5’. Τον βάζουμε στο ψυγείο κλεισμένο αεροστεγώς τουλάχιστον για 2 ώρες. Πλάθουμε τα κεμπάπ μας και τα ψήνουμε κατά προτίμηση στην σχάρα η στο σχαροτήγανο. Τα σερβίρουμε με πίτες κρεμμύδι ξερό μαϊντανό γιαούρτι και μπόλικη γλυκιά πάπρικα.