Το πιο αφράτο κεμπάπ από την Εύα Παρακεντάκη
Μια ξεχωριστή γεύση για την Τσικνοπέμπτη...και όχι μόνο!Υλικά
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
500 γρ αρνίσιο κιμά
3 κ.σ μαϊντανό
1 κρεμμύδι ξερό περασμένο από τον τρίφτη
μία σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 αυγά
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
3 κ.σ ελαιόλαδο
3κ.γ πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ κύμινο
1 κ.γ μπαχάρι
1/2 κ.γ σουμάκ
αλάτι/πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση
Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε τον κιμά για αρκετή ώρα, τουλάχιστον 5’. Τον βάζουμε στο ψυγείο κλεισμένο αεροστεγώς τουλάχιστον για 2 ώρες. Πλάθουμε τα κεμπάπ μας και τα ψήνουμε κατά προτίμηση στην σχάρα η στο σχαροτήγανο. Τα σερβίρουμε με πίτες κρεμμύδι ξερό μαϊντανό γιαούρτι και μπόλικη γλυκιά πάπρικα.
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.