Της μαμάς τα γιουβαρλάκια από την Εύα Παρακεντάκη

Τα γιουβαρλάκια που μεγάλωσαν την μητέρα μου, εμένα και τα παιδιά μου!

Τα γιουβαρλάκια της καρδιάς μου! Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε! είναι τόσο αφράτα και τόσο νόστιμα που θα γίνουν και τα δικά σας γουβαρλάκια! Με λαχανικά και όχι σκέτα…

Το βελουδένιο ζουμί και τα αφράτα γιουβαρλάκια,κατατάσσουν αυτό το φαγάκι της μανούλας μου, στα αξεπέραστα πιάτα!
Comfort food το λένε κάποιοι και κάποιοι άλλοι γευστικές μνήμες..
Εγώ το λέω αγάπη

Υλικά

  • 1000 γρ κιμά ανάμικτο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
  • ½  φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½  ματσάκι μαϊντανό
  • ½  ματσάκι άνηθο
  • 1 αυγό Λαδάκης
  • αλάτι-πιπέρι
  • 3 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • 1 ½ λίτρο ζωμό
  • 2 καρότα
  • 2-3 μανιντάρια
  • Σέλινο
  • Αλεύρι ΓΟΧ

Εκτέλεση

Τσιγαρίζω το καρότο-κρεμμύδι τα οποία τα έχω κομμένα σε φέτες και το μανιτάρι μου σε φέτες χοντρές, λίγο σέλινο προς το τέλος και σβήνω με 1 ½ λίτρο ζωμό μοσχαριού.Όταν πάρει βράση ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια αφού πρώτα τα αλευρώσουμε. Όταν ψηθούν ετοιμάζω το αυγολέμονο.Σε ένα μπολ χτυπάω τα τριά αυγά και προσθέτω το χυμό από τα λεμόνια,στη συνέχεια σιγά-σιγά προσθέτω με μία βαθιά κουτάλα ζωμό από τη σούπα μου για να πάρει θερμοκρασία το αυγολέμονο μας και να μη μας κόψει το αυγό.Το ρίχνω στη συνέχεια στη σούπα μου και αφήνω να πάρει μία βράση ακόμη.Κλέινω τη φωτιά και σερβίρω ζεστή-ζεστή σουπίτσα με γιουβαρλάκια!