Σαρλότ με σοκολατένια κρέμα γιαουρτιού από την Εύα Παρακεντάκη

Γλυκός πειρασμός!

Υλικά

Για τη βάση

·         2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ

·         200 γρ μαρμελάδα πορτοκάλι

·         2 κ.σ κονιάκ

·         ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι

Για την Κρέμα

·         400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

·         150 γρ. κρέμα γάλακτος + 200 γρ χτυπημένη σε σαντιγί

·         200 γρ. γιαούρτι

Για το γαρνίρισμα

·         Φλέικς σοκολάτας

·         γλυκό πορτοκάλι

·         κακάο

·         άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.   Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε να βράσει η κρέμα. Όταν βράσει, αποσύρουμε από την φωτιά και τη ρίχνουμε σε μπολ με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, να ομογενοποιηθεί και να γίνει το μείγμα λείο. Κατόπιν προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Τέλος ενώνουμε με απαλές κινήσεις την σαντιγί. Βάζουμε την κρέμα μας μισή ώρα στο ψυγείο να σταθεί.

2.   Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τη μαρμελάδα να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό για να αραιώσει. Κρατάμε ½ φλ. από τη μαρμελάδα. Ντύνουμε τη φόρμα 22 ή 25 cm γύρω-γύρω καθώς και τη βάση με σαβουαγιάρ. Αλείφουμε τη βάση και τα μπισκότα που είναι όρθια με ένα πινέλο υγρή μαρμελάδα. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα. Βάζουμε άλλη μία στρώση σαβουαγιάρ και αλείφουμε με μαρμελάδα. Αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να σταθεί 4-5 ώρες.

3.   Αφού τη βγάλουμε από το ψυγείο γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με σοκολάτα φλέικς και γλυκό πορτοκάλι και αχνίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και το κακάο.