Σαλάτα καπριτσιόζα Φρεσκούλης με ψητά πατζάρια

Το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας και στους δικούς μας ανθρώπους είναι οι  σαλάτες

Η σαλάτα για μένα είναι μία όαση . Ό,τι  και να έχω μαγειρέψει ακόμα και λαχανικά, τη σαλάτα την θέλω δίπλα μου, να συντροφεύει  όλα τα πιάτα.

Ένα πιάτο που είναι  σύμμαχος της ζωής, μας χαρίζει υγεία και μας βοηθά στην απώλεια βάρους, προστάτης στην καλή λειτουργία του οργανισμού αλλά όχι μόνο, μας προσφέρει απλές, αλλά σπουδαίες συγκινήσεις στον ουρανίσκο με τη δροσιά την τραγανότητα και την φίνα γεύση. Η σαλάτα καπριτσιόζα για εμένα είναι ένας υπέροχος καμβάς που μου αρέσει να ζωγραφίζω επάνω του.

Μπορεί να σερβιριστεί σε ένα καθημερινό ή σε ένα γιορτινό τραπέζι, να συνοδεύσει το γεύμα  ή να είναι η ίδια το γεύμα μας.

Όπως κι αν είναι η σαλάτα, ο βασικός κανόνας της είναι πάντα, ένας: να είναι φρέσκια! Ο Φρεσκούλης φέρνει πάντα, εγγυημένα και καθημερινά, ολόφρεσκες σαλάτες σε απίθανους συνδυασμούς από διαλεχτά λαχανικά, κομμένα, πλυμένα και έτοιμα να ομορφύνουν κάθε πιάτο, να κάνουν το τραπέζι μας πιο χαρούμενο και να προσθέσουν υγεία στη ζωή μας.

Σαλάτα καπριτσιόζα με ψητά πατζάρια

Υλικά

1 σαλάτα καπριτσιόζα Φρεσκούλης

2 ψητά παντζάρια

½ πορτοκάλι (φιλεταρισμένο)

3 κ.σ. καρύδια στο γουδί

3 κ.σ. μούρα

Φλούδες γραβιέρας

Μπούκοβο γλυκό

Αλάτι

Για το Dressing

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. πετιμέζι ή μέλι

3 κ.σ. ξίδι

Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί βάζουμε τα παντζάρια. Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα κόβουμε κυδωνάτα. Ετοιμάζουμε το dressing και βουτάμε μέσα τα παντζάρια μας. Σε μία πιατέλα ή σε πιάτα ατομικά βάζουμε την καπριτσιόζα  Φρεσκούλης. Φιλετάρουμε το πορτοκάλι και το βάζουμε μαζί με τα berries. Σε ένα πιατάκι βάζουμε το καρύδι σπασμένος ε σκόνη και περνάμε τα παντζάρια μας. Τα βάζουμε στη σαλάτα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing και πασπαλίζουμε το μπούκοβο. Στο κέντρο βάζουμε τις φλούδες γραβιέρας.

  • Όσο περισσότερο αφήσεις τα παντζάρια μέσα στο dressing τόσο πιο νόστιμα γίνονται.
  • Πριν θρυμματίσεις  τα καρύδια καβούρντισε τα με χοντρό αλάτι στο αντικολλητικό τηγάνι .

www.freskoulis.gr

FB PAGE: Φρεσκούλης (Freskoulis)

INSTAGRAM PAGE: freskoulis