Ομελέτα με σπαράγγια από την Εύα Παρακεντάκη
Ομελέτα με σπαράγγια της Άνοιξης...Ένα από τα αγαπημένα μου Ανοιξιάτικα πιάτα. Και τώρα που η αγορά έχει και πολλά άγρια σπαράγγια είναι ευκαιρία να την φτιάξουμε.Βέβαια γίνεται ωραιότατη και με τα καλλιεργήσιμα σπαράγγια που εννοείται προτιμούμε να είναι βιολογικής γεωργίας!
Υλικά
- 8 αυγά
- 300 γρ. άγρια σπαράγγια
- ½ κ.σ. ξερό θυμάρι
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι μαζί με το βούτυρο και τα σπαράγγια να πάρουν όλα μαζί θερμοκρασία και μαραίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία τα σπαράγγια για 3-4 λεπτά(αν είναι καλλιεργήσιμα που είναι πιο χοντρουλά λίγα λεπτά παραπάνω). Στη συνέχεια αλατοπίπερωνουμε τα σπαράγγια. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αδειάζουμε τα αυγά στο τηγάνι και ψήνουμε από τη μία μεριά, αφού ψηθεί η μία μεριά παίρνουμε ένα πιάτο και γυρνάμε την ομελέτα μας και ψήνουμε και την άλλη μεριά.Πασπαλίζουμε προαιρετικά με ανθότυρο ξηρό.