Μυζηθρομελόπιτα από την Γαλακτοκομική Αμαρίου και την Εύα Παρακεντάκη
Στο New York έχουν το cheesecake, εμείς στην Κρήτη το λέμε μυζηθρομελόπιταΦρέσκια μυζήθρα με μέλι και μπόλικη κανέλα
Μία συνταγή που θα λατρέψεις να φτιάχνεις, γιατί πραγματικά ο χρόνος προετοιμασίας είναι πολύ μικρός. Το πολύ 3-4 λεπτάκια θα χρειαστείς για να αναμείξεις τα υλικά και 45-50 λεπτάκια ψήσιμο, για να φτιάξεις το πιο νόστιμο γλυκό με τυρί που έχεις δοκιμάσει ποτέ σου! Βάζω στοίχημα ότι θα ξεχάσεις την Αμερικάνικη εκδοχή του cheesecake στη πρώτη μπουκιά. Για να συμβεί όμως αυτό εκτός από την πιστή τήρηση της διαδικασίας θα πρέπει να έχεις απαραίτητα και ΜΟΝΟ φρέσκια μυζήθρα από τη Γαλακτοκομική Αμαρίου.
#CretansDoItBetter
Υλικά
- 1 κιλό Φρέσκια μυζήθρα Amari
- 1 φλ. Μέλι
- 3/4 φλ. Ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 1/2 φλ. Αλεύρι
- 2 κ.σ κανέλα
Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία μεγάλη λεκάνη και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να διαλυθεί η φρέσκια μυζήθρα. Αλείφουμε το ταψί μας 23-25 εκ. με βούτυρο και αδειάζουμε το μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 αέρα και ψήνουμε 45-50 λεπτά. Μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Όταν το βγάλουμε περιμένουμε ένα 10λεπτο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα ή με μέλι και κανέλα.
Μπορείτε να το σερβίρουμε ζεστό ή και κρύο.
Το μυστικό της Εύας
-Κοσκίνισε το αλεύρι
-Βάλε ένα τσικ ροδόνερο
Τα προϊόντα από τη Γαλακτοκομική Αμαρίου θα τα βρείτε σε επιλεγμένα Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης, Κρητικός, Συν.Κα, Μασούτης όπως και σε άλλα καταστήματα.
Πατήστε την περιοχή που σας ενδιαφέρει στα παρακάτω link για να δείτε αναλυτικά τα σημεία πώλησης:
Για σημεία πώλησης στην Κρήτη κάνε κλικ εδώ
Για σημεία πώλησης στην Αθήνα κάνε κλικ εδώ
Για σημεία πώλησης στη Βόρεια Ελλάδα κάνε κλικ εδώ
Για σημεία πώλησης στην υπόλοιπη Ελλάδα κάνε κλικ εδώ