Μύδια αχνιστά με μπύρα και μουστάρδα από την Εύα Παρακεντάκη

Δεν φαντάζεστε τη νοστιμιά τους!

Υλικά

1 κιλό μύδια, με τα όστρακα

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμύδι ξερό

1 Κόκκινο τσίλι καυτερό

1 κ.σ. μουστάρδα

150 ml μπύρα ξανθιά

φρέσκος χυμός 1 λεμονιού

λίγο μαιντανό

4 κ.σ.  ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι  το οποίο το έχουμε περάσει τον τρίφτη για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο για περίπου ½ λεπτό. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, τη μπύρα, το λεμόνι και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και να αρχίσουν να κοχλάζουν. Προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 5-6 λεπτά, Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό, φρέσκο ελαιόλαδο και καυτερό τσίλι και σερβίρουμε.