Μπουγάτσα από την Εύα Παρακεντάκη!
Μία μπουγάτσα λίγο διαφορετική...Στο Ηράκλειο την Παραμονή Πρωτοχρονιάς ο τόπος γεμίζει βιτρίνες που πουλάν μπουγάτσα,για να μπει ο χρόνος καλά. Στα Χανιά το έχουν σαν γλυκιά παράδοση όλο τον χρόνο. Από άκρη σε άκρη η Κρήτη αγαπάει τη μπουγάτσα και το αποδεικνύει.
Και μπορεί η Παραμονή να πέρασε αλλά η μπουγάτσα είναι πάντα μια υπέροχη επιλογή για κάθε στιγμή!
Ας τη φτιάξουμε λοιπόν!
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο Κρούστας
- 1½ λίτρο φρέσκο γάλα
- 200 γραμμ. σιμιγδάλι ψιλό
- 3 κ.σ. στακοβούτυρο
- 1 φλ. ζάχαρη
- Ένα στικ φρέσκιας βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. στακοβούτυρο για τα φύλλα
- κανέλα, ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν σε φωτιά μέτριας έντασης , ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την κρέμα να ξεκουραστεί και να έρθει σε μία χλιαρή θερμοκρασία. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε 3 φύλλα που τα βουτυρώνουμε ένα ένα και ρίχνουμε την κρέμα. Από πάνω βάζουμε 3 φύλλα ακόμη βουτυρωμένα ένα ένα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30′-40′ στον αέρα πάνω κάτω στην μεσαία. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.